Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невдало розміщені рекламні вивіски найбільше псують архітектурний вигляд Львова — Таїсія Бушнель

Невдало розміщені рекламні вивіски провідних львівських компаній найбільше псують архітектурний вигляд міста. Про це сьогодні на брифінгу „Інвестиції в культурну спадщину і благоустрій міста” повідомила радник міського голови з питань збереження культурної спадщини Таїсія Бушнель.
За її словами, Львів поступово втрачає свою культурну спадщину, керуючись принципами урбанізації. „В нас 2600 пам'яток архітектури, які потребують ремонтних робіт. Наприклад П'ятницька церква із унікальним іконостасом. І таких об'єктів безліч. З XIX -XX сторіччя - це пам'ятки місцевого значення, а попередніх століть - державного. Але є проблема навіть не з реставруванням, а із збереженням культурної спадщини Львова, зокрема, від рекламних вивісок, які найбільше псують його естетичний вигляд”, - повідомила Таїсія Бушель.
Проведений сьогодні учасниками проекту „Разом зробимо більше” «круглий стіл» та брифінг, мали на меті залучити громадськість та ЗМІ до вирішення проблем благоустрою міста.
Під час засідання прозвучали конкретні пропозиції щодо покращення становища міста: більше приділяти уваги проведенню „Євро-2012”; створити портал, на якому б можна було висвітлювати архітектурну діяльність в місті, і кожен охочий мав би змогу висловити свої побажання щодо цього питання; надавати премії журналістам, які б займалися у ЗМІ висвітленням мистецького життя міста; боротися з інерцією населення в суспільно-культурному аспектах.
Нагадаємо, що1998 року історичний центр міста занесено до Списку об'єктів Світової Спадщини ЮНЕСКО. За даними управління статистики станом на травень цього року, прямі іноземні інвестиції в місто, починаючи від здобуття незалежності України, становили 225,8 млн євро. Інвестували здебільшого в торгівлю, індустрію, транспорт, будівництво та освіту. В результаті на одну особу припало 296,1 євро інвестицій. У європейських країнах цей показник в середньому становить 2-3 тисячі євро на особу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ