Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невідомі вдруге сплюндрували прапор на могилі українського бійця у Кривому Розі

У Кривому Розі невідомі вдруге сплюндрували державний символ на могилі українського бійця, учасника АТО Геннадія Дощенка, повідомила сестра загиблого бійця Іллі Гайдука Іляна Віскаліна. Про це повідомило радіо "Свобода".

За її словами, це другий випадок паплюження могил криворізьких бійців АТО за листопад.

Загалом, як поінформувала Іляна Віскаліна, могили її брата та іншого криворізького бійця, похованого на тому ж цвинтарі Тернівського району, Геннадія Дощенка вандали цього року паплюжили вже чотири рази.

«Попереджаю органи влади: якщо пам’ятники знов будуть порушені, ми перевстановимо їх під надійну охорону муніципальної гвардії – на територію Криворізької міськради», – заявила сестра загиблого бійця.

Вона також повідомила, що вже звернулась до вищого керівництва СБУ та Національної поліції з вимогою знайти й покарати вандалів.

Як заявляють родичі загиблих, перший акт вандалізму щодо могил бійців у Кривому Розі відбувся 30 липня 2016 року. Тоді вночі невідомі повалили пам’ятник Іллі Гайдукові і погнули пам’ятну дошку на могилі Геннадія Дощенка. Вдруге могили сплюндрували в ніч із 28 на 29 серпня, напередодні Дня пам’яті загиблих в «Іловайському котлі»: невідомі повалили пам’ятники обох солдатів. Утретє в ніч із 31 жовтня на 1 листопада невідомі зірвали державні прапори з пам’ятників бійців і порвали їх.

У поліції Кривого Рогу заяви сестри загиблого поки не коментують, однак повідомляють, що за фактами плюндрування могил бійців уже відкрите кримінальне провадження. Справу розслідує Тернавський райвідділ поліції міста.

Раніше у Кривому Розі сталась низка схожих інцидентів: спалення могили бійця «ДУКу» Андрія Козюбчика («Ореста»), пошкодження графіті Небесної сотні в центрі міста, руйнування меморіалу в Тернівському районі, плюндрування могили бійця Михайла Кондратьєва, псування фарбою патріотичної стели тощо. Усі випадки зафіксовані поліцією. Родичі загиблих бійців вимагали, щоб усі ці інциденти були об’єднані в одне провадження й розслідувались разом.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ