Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Невиконання Коаліційної угоди засвідчило недієздатність парламентської коаліції, - Канівець

У річницю офіційного підписання Коаліційної угоди, аналізуючи її виконання, народний депутат VII скликання Олег Канівець зазначив, що більшість зобов’язань, які мали бути виконані парламентом та урядом протягом 2015 року нереалізовані. Про це політик написав у своїй статті на «Liga.net».

«Рік роботи посмайданівського парламенту та уряду Яценюка показав, що як парламентарі, так і урядовці  працювати 24 години на добу не готові. Кулуарні протистояння забирали більшу частину ресурсів як нардепів, так і міністрів – результативному голосуванню у парламенті досить часто ставали на заваді чвари та політичні інтриги, а корупційні скандали в уряді Яценюка блокували ефективну роботу Кабміну», - пише політик.

Нагадуємо, що за словами Президента України Петра Порошенка, рівень виконання Коаліційної угоди становить приблизно 30%.

Одним з найяскравіших прикладів невиконання Коаліційної угоди є нереалізована реформа державної служби. «Необхідність невідкладного ухвалення нового Закону України «Про державну службу» було однією із найважливіших позицій Коаліційної угоди. Хочу нагадати, що відповідно до Коаліційної угоди, законопроект необхідно було прийняти ще у 4 кварталі 2014 року! Експерти з Реанімаційного пакету реформ неодноразово наголошували, що реформа державної служби – базис та необхідна умова для успішного впровадження усіх реформ в Україні. Адже прийняття цього закону дозволить запустити реформування застарілого державного апарату (а на сьогоднішній день в Україні майже 300 тисяч держслужбовців). В законі зокрема пропонується, виключно конкурсний добір і призначення на усі посади державної служби, деполітизація державної служби, чітке відмежування від посад державної служби політичних та патронатних посад», - зазначає Канівець.

Однак, вчора ми всі побачили чергове провальне голосування за цей законопроект.  «Однак, політичні протиріччя знову стали на заваді… Під час сигнального голосування депутати змогли зібрати лише 162 голоси. І спікер ВР запропонував перенести голосування на 11 годину ранку у наступний пленарний вівторок. Такі не результативні голосування ще раз доводять факт того, що ця парламентська коаліція недієздатна – кожна фракція продовжує відстоювати свої інтереси, забуваючи про виконання Коаліційної угоди», - наголошує Канівець.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ