Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незаконне сміттєзвалище у Шевченківському районі Львова - екологічні збитки 54 млн грн

Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність вимог прокуратури Львівської області про визнання протиправною бездіяльність Шевченківської районної адміністрації Львівської міської ради, яка з липня 2014 року не виконує вимоги припису Державної екологічної інспекції у Львівській області в частині ліквідації звалища безхазяйних відходів. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вказані відходи невідомого походження розміщені насипом на відкритому грунті навпроти колишнього офісного приміщення Виробничого об'єднання «Львівхімсільгоспмаш», і своїм засміченням та забрудненням уже завдали збитків  на понад 54 млн. грн.

При цьому, судом встановлено, що своєю протиправною бездіяльністю Шевченківська районна адміністрація порушила вимоги ст.ст. 12, 21 Закону України «Про відходи», ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а сама бездіяльність стала можливою внаслідок неналежного виконання Департаментом містобудування Львівської міської ради визначених законодавством та рішеннями виконавчого комітету Львівської міської ради організаційно-розпорядчих та контрольних повноважень у сфері поводження з відходами.

На даний час ухвала Львівського апеляційного адміністративного суду набрала законної сили, відтак підлягає виконанню у встановленому законом порядку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ