Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незаконне захоронення тварин поблизу Жовкви ліквідують

Компанія "Центр ЛТД" презентувала проект рекультивації незаконного захоронення тварин в селі Воля Висоцька поблизу Жовкви. Про це повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Нагадаємо, незаконне захоронення тварин виявили поблизу села Воля-Висоцька на території філії ДП «Укрветсанзавод». Це приблизно за 1 км до окраїн Жовкви.

Площа забруднених територій складає близько 50 гектарів землі.

Компанія "Центр ЛТД" на громадських слуханнях успішно презентувала сучасний проект по рекультивації забрудненої території.

Як повідомив директор ТоВ "Компанія"Центр ЛТД" Олег Бота, проект розроблений за останніми Українськими та Європейськими нормативами та технологіями. Проект передбачає облаштування спеціально обладнаного котловану для захоронення викопаних із забрудненої території решток тваринного походження. Розмір котловану: 200 на 200 метрів, глибина - близько 3 метрів. Також в плані передбачений насип двометрової висоти. Згідно проекту планується окрім решток тварин, зняти і захоронити ґрунт (до одного метра глибиною), де ці рештки були закопані.

"Передбачена й герметичність ями для захоронень. Вона має бути вистелена спеціальною міцною плівкою, пересипаною піском. Міцність настилу повинна бути настільки щільною, щоб по ньому могла їздити гусенична техніка.

Проект передбачає, що тваринні рештки мають бути засипані рівними шарами, що пересипані вапном. Верхній шар – затягнутий плівкою», - розповів Ігор Муравський.

Також він додав, що передбачено відвід інфільтратів і дегазацію котловану. За задумом проектантів, його територія буде огороджена. Контроль за захороненням покладається на Держпромспоживслужбу.

"Кошторисна сума рекультивації - 20 мільйонів гривень. Ця сума є прямим наявним доказом розміру матеріальних збитків, завданих довкіллю попереднім керівництвом Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод».- зазначив Ігор Муравський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ