Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Незалежні депутати Верховної Ради увійдуть до коаліції окремим об’єднанням «Україна понад усе»

Народні депутати, які пройшли у Верховну Раду, як незалежні кандидати, об’єднують зусилля для втілення програм, що забезпечують виконання вимог Майдану. Відкрите депутатське об’єднання у новообраній Верховній Раді – «Україна понад усе» - приєднується до фракції «Блоку Петра Порошенка», яка складає кістяк коаліції, та разом з нею відстоюватиме головні демократичні принципи і державні цінності, сформовані за результатами Революції Гідності. Про це члени депутатського об’єднання заявили у спільній Декларації про наміри. Повідомила прес-служба об'єднання.

«Очищення влади від корупції, дотримання європейського вибору, формування нової, відкритої і прозорої, системи державного управління, забезпечення підзвітності влади, справедливості та дотримання законів у політичній, економічній та соціальній сферах діяльності, гарантування верховенства людини, гідності і права, рівності громадян перед законом – це головні принципи нашої діяльності у Верховній Раді України», - йдеться у Декларації депутатського об’єднання «Україна понад усе».

Першочергові кроки, які задекларували в об’єднанні, є оперативне і якісне проведення реформ, створення суспільного телебачення, покарання винних у розстрілі Майдану, а також - зміцнення обороноздатності України від зовнішніх зазіхань, захист національних інтересів держави вцілому та кожного громадянина окремо.

Для досягнення єдності усіх демократичних сил незалежні депутати – члени об’єднання уже заявили про приєднання до коаліції – на умовах дотримання всередині парламентської більшості цілей, задекларованих депутатським об’єднанням. Досягнення цих основних задач має відбутися у стислі терміни.

Парламентське об’єднання «Україна понад усе» створено за ініціативи народних депутатів Дмитра Добродомова (в.о. № 115), Богдана Матківського (в.о. № 121) та Олега Мусія (в.о. № 124). Об’єднання є відкритим, і до нього вже готуються приєднатися інші незалежні депутати, які також прагнуть домагатися задекларованих цілей та сприяти один одному у спільному захисті інтересів виборців.

«Усвідомлюючи спільну, надпартійну, відповідальність за долю України, закликаємо до співпраці інших депутатів – усіх, хто поділяє задекларовані принципи та цінності, утверджені Майданом, і готовий швидко та оперативно працювати для досягнення результатів, адже Україна - понад усе!» - йдеться у Декларації депутатського об’єднання.

Подаємо Декларацію повним текстом:

«Ми, народні депутати України, що перемогли на виборах до парламенту як незалежні кандидати, спільно з представниками демократичних політичних сил заявляємо про об’єднання зусиль з метою ефективного виконання своїх виборчих програм та захисту інтересів виборців.

Головною платформою нашого об’єднання є принципи та цінності, сформовані найпотужнішим  у новітній історії рухом Українського Народу – Майданом.

Очищення влади від корупції, дотримання європейського вибору, формування нової відкритої і прозорої системи державного управління, забезпечення підзвітності влади, справедливості та дотримання законів у політичній, економічній та соціальній сферах діяльності, гарантування верховенства людини, гідності і права, рівності громадян перед законом – це головні принципи нашої діяльності у Верховній Раді України.

Нашими першочерговими кроками буде оперативне і якісне проведення реформ, а також - зміцнення обороноздатності України від зовнішніх зазіхань, захист національних інтересів держави вцілому та кожного громадянина окремо. Вважаємо, що реальне зміцнення української армії є можливим, якщо у бюджеті наступного року буде передбачено не менше 3% ВВП на фінансування Збройних сил України.

Ми наполягатимемо на створенні суспільного телебачення як однієї з головних передумов формування відкритої і прозорої системи державного управління, боротьби з олігархією, корупцією та контрабандою.

Революція в Україні буде завершеною, коли винуватці злочинів проти Майдану будуть покарані. Тому вимагаємо, аби протягом трьох місяців винуватці розстрілу Майдану були притягнуті до відповідальності.

Заявляємо про своє приєднання до коаліції демократичних сил у парламенті, щоб у найбільш стислі терміни забезпечити єдність та рішучість дій в справі оновлення країни та її захисту від зовнішньої агресії.

Ми ініціюємо прискорення впровадження в життя програм, які забезпечують виконання вимог Майдану і всього Українського Народу.

Разом з тим ми беремо на себе взаємні зобов’язання сприяти один одному у спільному захисті інтересів виборців наших округів зокрема та територіальних громад загалом.

Усвідомлюючи спільну, надпартійну, відповідальність за долю України, закликаємо до співпраці інших депутатів – усіх, хто поділяє задекларовані принципи та цінності, утверджені Майданом, і готовий швидко та оперативно працювати для досягнення результатів, адже Україна – понад усе!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ