Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові поліція буде штрафувати господарів незареєстрованих тварин

Від початку обов’язкової реєстрації у Львові залишаються незареєстрованими приблизно 35-40 тисяч тварин. Як розповіла сьогодні, 22 березня, у коментарі «Гал-інфо» директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, поки що штрафів за незареєстровану тварину ще не було, але цим буде активно займатися поліція, яка проводитиме рейди з виявлення господарів, які не зареєстрували тварин.

Оксана Кошак додала, що номерний жетон вже більше як 10 разів допомагав знайти загублених тварин.

«При чому це оминало нашу службу. Люди находили собаку, телефонували на телефон нашої служби, вказували номер жетону. Ми відразу знаходили у базі господаря, обмінювали їх телефонами. Відтак, собака не переносила великого стресу, і дві сторони були щасливими», – розповіла директорка ЛКП «Лев».

Нагадаємо, що у Львові тварин необхідно було зареєструвати до 1 січня цього року. За невиконання цієї умови на власників тварин передбачений штраф у розмірі від 17 до 50 гривень. Якщо ж порушення буде повторено кілька разів, то домашнього улюбленця можуть конфіскувати. До зареєстрованої тварини прикріплюється номерний жетон, номер якого внесений до реєстру. Відтак, поліція має повне право підійти та перевірити документи на тварину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ