Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Незрячим людям дуже потрібні комп’ютери!

У рамках акції «Відкрий незрячому вікно у світ комп’ютерних технологій», яка тривала у Львові від 15 жовтня до 15 листопада, від благочинців було отримано 9 комп’ютерів та ноутбуків. Трьом незрячим молодим людям комп’ютерну техніку обладнану спеціальним звуковим програмним забезпеченням вже вручили. Решту отримають нових власників вже незабаром, після того, як і їх спеціально обладнають. Організатори вирішили зробити акцію безстроковою, тож звертаються до всіх небайдужих не викидати старі комп’ютери, а передати їх тим, кому вони дуже потрібні. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» спільно з РК «Львів – Леополіс» і Національним університетом «Львівська політехніка» розпочали акцію «Відкрий незрячому вікно у світ комп’ютерних технологій», яка стартує у Львові 15 жовтня. Акція присвячена до Міжнародного дня білої тростини. Мета акції - зібрати комп’ютери і передати їх незрячим користувачам, попередньо встановивши на них спеціальні голосові програми.

«Завдяки комп’ютеру і спеціальним програмам незрячі школярі зможуть отримати повноцінний доступ до знань і навіть навчатися поруч зі здоровими однолітками. Звертаємося до небайдужих співгромадян з проханням долучитися до акції. Усі благодійники, які готові подарувати незрячим людям нові або вживані комп’ютери, можуть приносити їх за адресою: вул. Городоцька, 81», - каже виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», керівник Ресурсного центру інформаційних технологій для осіб з обмеженими можливостями Національного університету «Львівська політехніка», кандидат історичних наук, незряча Оксана Потимко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ