Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ні пряників, ні сухарів у Львові більше не виробляють

У зв’язку з перенесенням цеху кондитерських виробів, який входить до ПАТ «Концерн Хлібпром», у Вінницю, на пряників, ні сухарів у Львові більше не виготовляють.

Уже від 1 липня цього року кондитерський цех перестав приймати замовлення. Власне, причина закриття цеху у Львові - збиткове виробництво і мала реалізацією продукції.

Додамо, що кондитерський цех у Львові на вулиці Східній, 45 був відомий надзвичайно широким асортиментом продукції. Зокрема, він був одним з найбільших виробників тортів у Львівській області.

Кондитерський цех міг виготовити понад 4 тонни кондитерської продукції за добу, а у вінницькому цеху продуктивність – 1,5 тонни.

Довідка.

У Львові на вулиці Східна, 45 з 1959 року діяв Хлібозавод № 2, що входив до об’єднання підприємств харчової промисловості — «Львівський хлібокомбінат». А у 1986 році на цій території розпочалося будівництво нового кондитерського цеху. В 1991 році кондитерський цех запрацював і випускав 100 найменувань кондитерських виробів щороку.

З 2002 по 2007 рік цех провадив свою діяльність у складі корпорації «ЕкоЛан». На підприємство залучали найкращих кондитерів регіону. Підтвердженням майстерності колективу того часу стала перемога у Всеукраїнському конкурсі кондитерів. Саме пекарям вул. Східної традиційно доручали  виготовлення святкових тортів до загальноміських свят. Серед найоригінальніших — торт у вигляді Високого замку до 745-річчя міста Лева та 900-кілограмовий торт до його 750-річчя.

Згодом кондитерський підрозділ увійшов до «Концерну Хлібпром» і отримав назву — Цех кондитерських виробів (ЦКВ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ