Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нємцова вбили із саморобної зброї - ФСБ РФ

Російського опозиціонера Бориса Нємцова вбили із саморобної зброї, яку зібрали в «домашніх умовах» із привезених з-за кордону деталей. Про це заявляють у Федеральній службі безпеки Росії, передає Радіо Свобода

У повідомленні на сайті відомства йдеться про те, що останнім часом зріс потік контрабанди деталей зброї, «перш за все з України».

Як заявляють у ФСБ, так звані масогабаритні макети, які ввозяться з-за кордону, мають характеристики, які дають змогу відновити бойові властивості в невиробничих умовах.

Бориса Нємцова вбили кількома пострілами з пістолета пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. Пізніше в будинку одного з підозрюваних у вбивстві, Заура Дадаєва, в Інгушетії виявили патрони одного заводу і року випуску з гільзами, знайденими на місці злочину. За матеріалами справи, зброю купив і передав Дадаєву Руслан Мухудінов, якого слідство вважає замовником і організатором злочину.

Раніше про те, що пістолет, з якого застрелили Бориса Нємцова, був зібраний саморобним способом з двох різних моделей, писало видання «Комерсант», посилаючись на результати балістичної експертизи, проведеної в рамках кримінальної справи про вбивство політика.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ