Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ніко Росберг залишає Формулу 1

Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри в Ф1 під час церемонії FIA у Відні, усього через п'ять днів після завоювання титулу, - Motorsport.

«Для мене цей день, коли я отримав свій трофей, особливий, - сказав Росберг. - Цей вечір обіцяє бути дивним, але з іншої причини. Я хотів би скористатися можливістю оголосити про те, що припиняю виступи у Ф1.

З того часу як мені виповнилося шість років, у мене була мрія стати чемпіоном Ф1. Я завжди ясно про це пам'ятав, про що б я не думав. І я досягнув своєї мети. Я запам'ятаю це назавжди.

Моя мрія дитинства здійснилася. Тому я більше не хочу виступати в Ф1. Я не хочу зробити це знову. Я прийняв рішення піти через поклик серця.

Тепер я хочу займатися іншими речами. Мені здається, я прийняв вірне рішення.

Я у захваті, моя дружина теж. Дякую всім за підтримку в усі ці роки».

"Непроста ситуація для команди"

Росберг додав, що єдине, про що він шкодує, так це про те, що він поставив команду у «непросте становище», тому що його контракт був розрахований до кінця сезону-2018.

«Це рішення далося мені не так вже й важко, - зауважив він. - Воно здається мені вірним.

Єдине, що ускладнило прийняття рішення, - я поставив команду в дуже непросту ситуацію. У цьому основна складність».

Розповідаючи про те, як йому спало на думку прийняти це рішення, Ніко сказав: «Це було після Сузуки. Після цієї гонки доля титулу вже залежала від мене. І тоді я почав відчувати справжній тиск. Я почав думати так: якщо я реалізую свою дитячу мрію, то було б чудово на цьому й закінчити.

Цей рік, безумовно, став для мене найкращим з усіх. У підготовці до перегонів і в усьому іншому я викладався на всі сто.

Я досяг того, чого прагнув. Я мріяв про титул з шести років, коли вперше сів за кермо карта. Я вже тоді мріяв про титул, на що мене надихнув батько. І весь цей час я мріяв про перемогу. Я щасливий, що мені вдалося реалізувати свою дитячу мрію.

У той же час це був дуже складний сезон. І я не хотів би повторювати його ще раз».

Вільне місце

31-річний Росберг завоював титул на Гран Прі Абу-Дабі, посівши в гонці друге місце. У підсумку він на п'ять очок випередив свого напарника Льюіса Хемілтона.

Завершення кар'єри Росберга в Ф1 означає, що тепер місце напарника Хемілтона стало вакантним.

«Це сміливе рішення Ніко, - сказав бос Mercedes Motorsport Тото Вольфф. - І свідчення сили його характеру.

Він вирішив піти у момент найвищого тріумфу, в ролі чемпіона світу. Він реалізував свою дитячу мрію. Він прийняв рішення із ясною головою - я прийняв його відразу ж, як тільки він сказав мені про це.

Для команди це несподівана ситуація. Але в той же час і цікава. Ми на порозі впровадження нового технічного регламенту. І поки в кокпіті Mercedes є одне вільне місце.

Нам потрібен час, щоб оцінити всі варіанти і потім вибрати правильний шлях з прицілом на майбутнє».

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ