Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина і Австрія погрожують Греції виключенням з Шенгенської зони

Міністри внутрішніх справ країн Європейського союзу на зустрічі в Амстердамі обговорюють питання захисту Грецією зовнішніх кордонів ЄС і, зокрема, глави МВС Німеччини та Австрії погрожують країні виключенням з Шенгенської зони, передає DW.

Повідомляється, що ЄС посилює тиск на Грецію в контексті кризи біженців.

"Нам потрібно перманентне, значне і тривале скорочення потоку біженців, помітне вже в найближчі тижні. Ми будемо впливати на Грецію, щоб вона виконала своє "домашнє завдання", - заявив перед початком зустрічі глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр.

За його словами, виключення Греції з Шенгенської угоди можливе, якщо країна не вживе заходів для скорочення числа біженців, які через її кордони потрапляють в ЄС.

"Якщо люди не здатні захистити зовнішні кордони Європи - тоді зовнішній кордон Шенгену відсунеться назад до Центральної Європи", - додала міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Мікль-Лайтнер.

Однак, як повідомляє видання, деякі міністри відкинули ідею виключення Греції з Шенгену.

"Європа повинна залишатися стабільною структурою. Не може бути шматків всередині Європи..., оскільки це стане початком розпаду", - заявив міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано.

Нагадаємо, Македонія ввела обмеження для перетину кордону з Грецією.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ