Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина є надійним партнером України – Петро Порошенко за підсумками зустрічі з Ангелою Меркель

Під час Конференції ООН з питань зміни клімату у Парижі Президент Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Петро Порошенко детально поінформував Ангелу Меркель про розвиток ситуації на Донбасі. Співрозмовники висловили занепокоєння у зв’язку із суттєвим збільшенням останнім часом порушень режиму припинення вогню. Лідери наголосили на необхідності повного та неухильного виконання Мінських домовленостей Росією.

Коментуючи представникам ЗМІ підсумки зустрічі, Президент України зазначив, що вона була ефективною, засвідчила підтримку зусиль у реформуванні України і підтвердила, що Німеччина є надійним партнером нашої країни.

Були визначені конкретні кроки і скоординовані дії у рамках «Нормандського формату», подальші кроки для підвищення безпеки в районі лінії зіткнення та підвищення ефективності Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

«Хотів би нагадати, що наступного року головування у ОБСЄ переходить до Німеччини, і ми хотіли б у повному обсязі використати ці можливості, в тому числі для підвищення ефективності діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – наголосив Президент.

Співрозмовники обговорили хід реформ, питання безвізового режиму та фінансової і консультативної допомоги у реформуванні України. Канцлер висловила підтримку крокам України щодо боротьби з корупцією.

Лідери двох країн підтвердили незворотність започаткування дії зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ