Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина надає Україні 150 млн євро на програму модернізації підстанцій на Донбасі

На реалізацію проекту з реконструкції підстанцій у східній Україні KfW (Кредитна установа з відбудови, Франкфурт-на-Майні) надає кредит у 150 млн євро. Відповідну індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом Міністрів України та KfW було підписано сьогодні 10 жовтня. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках 9-го засідання Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.

«Німеччина – стратегічний і надійний партнер України. Послідовно підтримує Україну й сприяє врегулюванню ситуації на сході України. Виділення коштів в рамках підписаної угоди - важливе рішення й вагома допомога у напрямку відновлення українського Донбасу і загалом українського енергетичної галузі. Питання енергоефективності, енергонезалежності та енергетичної безпеки сьогодні стають ключовими. І я вдячний Уряду Німеччини, за підтримку цих напрямів», - наголосив Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко зазначив, що засідання  Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва є основою стратегічного партнерства між країнами, впровадження реформ енергоефективності та децентралізації, співробітництва у транспортній галузі та інших напрямках.

Нагадаємо, Геннадій Зубко є Головою Української частини Українсько-німецької групи високого рівня з питань  економічного співробітництва. Німецьку частину очолює державний секретар Федерального  міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махніг. За результатами попереднього 8-го засідання Українсько-німецької групи високого рівня 1 квітня 2015 року було підписано Меморандум про спільні наміри Уряду України та Уряду ФРН стосовно Незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн. євро та Рамкову угоду між Кабінетом Міністрів України та Кредитною установою з відбудови (KfW, Франкфурт-на-Майні) про надання індивідуальних кредитів для України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ