Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина перейняла головування у Великій двадцятці

Німеччина у четвер, 1 грудня, перебрала на себе головування у Великій двадцятці (G20), до складу якої входять країни з найпотужнішими економіками світу, в тому числі нові індустріальні країни. На саміт Великої двадцятки, який відбудеться 7 та 8 липня 2017 року в Гамбурзі, приїдуть глави держав та урядів країн-учасниць групи, включаючи президентів США Дональда Трампа та Росії Володимира Путіна.

Німецький уряд головуватиме у групі під гаслом "Формувати взаємопов'язаний світ".

Говорячи про ситуацію у світі, міністр фінансів ФРН Вольфґанґ Шойбле застеріг від повернення до націоналізму та протекціонізму.

На його думку, світові проблеми можна вирішити лише у тісній співпраці.

До Великої двадцятки належать країни, на які припадає дві третини населення Землі, понад 80 відсотків обсягу виробництва та 80 відсотків торгівлі на планеті. У самітах G20 беруть участь також представники міжнародних організацій.

Група була заснована 1999 року в Берліні - спочатку на рівні міністрів фінансів. Її метою було розв'язання фінансової кризи в Азії. Згодом G20 стала головним форумом економічної співпраці у світі. Рішення групи не є обов'язковими для виконання, але можуть задавати курс або надавати світовій економіці імпульсу.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ