Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина виділила €4,5 млн на допомогу переселенцям в Україні

Уряд Німеччини виділив 4,5 мільйона євро на сприяння програмам гуманітарної допомоги Німецького Червоного Хреста (DRK) для внутрішньо переміщених осіб в Україні. Кошти будуть надані до середини 2019 року. Про це повідомило посольство Німеччини в Україні.

DRK зі свого боку додатково зробить власний внесок в розмірі 285 тисяч євро.

За останні два роки уряд Німеччини надав програмам DRK з екстреної допомоги особливо потребуючим у Харківській області підтримку в розмірі 2,6 млн. євро. При реалізації своїх проектів гуманітарної допомоги DRK тісно співпрацює з партнерською організацією - Українським Червоним Хрестом.

Цільовою групою є найбільш постраждалі від конфлікту внутрішньо переміщені особи в Харківській області, в основному люди похилого віку, інваліди, одинокі матері/батьки та члени багатодітних сімей. Всього зазначеними заходами охоплено щонайменше 5000 осіб. Після констатації їхньої потреби вони отримують допомогу у вигляді продовольчих і фармацевтичних ваучерів.

При цьому DRK і Український Червоний Хрест узгоджують свої дії з іншими суб'єктами гуманітарної допомоги в Харківській області при координації з боку Організації Об'єднаних Націй (OCHA - Офіс ООН з координації гуманітарних питань) та з Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ