Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Німець та двоє українок намагались вивезти закордон 5-денну дитину

Прокуратура Львівської області забезпечила підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно громадянина Німеччини та двох українок, які, діючи між собою за попередньою змовою, намагались вивезти 5-денну дитину за кордон, використовуючи при цьому завідомо підроблені документи, в яких було внесено неправдиві відомості щодо батьківства громадянина Німеччини. Про це повідомила прес-служба Прокуратури Львівської області.

Як уже повідомлялось раніше одна зі спільниць, 25-річна мешканка Закарпатської області, діючи за допомогою посередниці – жительки м. Кривий Ріг, 22 серпня народила у Львові за чужим паспортом дитину, та через мережу Інтернет погодилась передати її за винагороду згаданому іноземцю.

З цією метою 26 серпня в одному із львівських районних відділів РАЦС на новонароджену дівчинку виготовлено свідоцтво про народження, в якому зазначено громадянина Німеччини як батька.

Відтак, маючи такий документ, останній цього ж дня намагався незаконно перетнути з немовлям Державний кордон України через пункт пропуску «Краковець», однак був затриманий.

 За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, 1 вересня громадянину ФРН та двом громадянкам України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Відтак,  6 лютого поточного року судом  вказаних осіб визнано винними у незаконному перетині державного кордону,  підробленні та використанні підроблених документів  та незаконні дії щодо усиновлення вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.169 КК України. організатора злочину та громадянина Німеччини засуджено до 6 років позбавлення волі, а матір дитини до 5 років позбавлення волі.

Водночас, через невідповідність вироку суду фактичним обставинам справи, зокрема перекваліфікації дій обвинувачених з ч.3 ст.149 (здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина) на ч.2 ст.169 (незаконні дії щодо усиновлення) КК України прокуратура Львівської області цей вирок оскаржуватиме.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ