Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецькі підприємці допоможуть у лікуванні дітей зі Львівщини, що захворіли на гепатит А

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть провів офіційну зустріч із Надзвичайним і Повноважним послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні доктором Гансом-Юргеном Гамзьотом. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ЛОДА.
Голова облдержадміністрації розповів німецькій делегації про економічний розвиток Львівської області, зазначивши, що на її території функціонує понад сотня німецьких підприємств. За словами Миколи Кмітя, Львівщині цікаво було б налагодити співпрацю із Німеччиною у сфері автомобілебудування – область пропонує для потенційного інвестора 200-300 га землі біля Львова для налагодження автомобільного виробництва.
Окрім цього керівник Львівщини запропонував німецькій стороні долучитися до проекту допомоги дітям, хворим гепатитом А. «Для першого року лікування однієї дитини – а таких хворих в області 300 – потрібно близько 94-96 тисяч гривень. Львівська обласна державна адміністрація спільно з облрадою розробили програму і орієнтовно 50% бюджету готові знайти. Відтак, надзвичайно важливим є залучення до цього проекту іноземних компаній, які могли б допомогти хворим дітям Львівщини, насамперед – ліками», - наголосив Микола Кміть.
Надзвичайний та Повноважний посол ФРН в Україні підтримав ідею голови облдержадміністрації щодо проекту допомоги хворим дітям та наголосив, що німецькі підприємства мають намір працювати на Львівщині й надалі.

Загальний обсяг німецьких інвестицій у підприємства Львівської області станом на 1 жовтня 2008 року становить 72,9 млн. дол. США (7,5 % від загального обсягу інвестицій в область). За участю німецького капіталу на Львівщині створено 138 спільних підприємств.
Найбільш активну діяльність здійснюють: «Леоні Ваерінг Системс УА Гмбх» (виробництво устаткування для автомобілів), «Стрийлісопродукт» (виробництво пиломатеріалів і шпал), «Сферос-Електрон»(виробництво вузлів до автомобілів).
На повну потужність розпочало роботу дочірнє підприємство німецької компанії «BADER» «Бадер-Україна» (будівництво заводу з виготовлення автомобільних чохлів) у Городоцькому районі.
На території спеціальної економічної зони у м. Яворові реалізовується новий інвестиційний проект німецької фірми «КомБейс» - завод для ремонту приладів комунікації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ