Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Німецькі політики пропонують заснувати нову світову футбольну асоціацію

Політики з Німеччини пропонують заснувати нову світову футбольну організацію замість ФІФА, яка попри корупційні скандали залишилася без змін, - ЗМІ.

Віце-президент Європарламенту ліберал Александер Ґраф Ламбсдорфф закликав найбільші європейські футбольні федерації вийти з ФІФА та заснувати нову Світову футбольну асоціацію (World Football Association, WFA). "Після переобрання (президента ФІФА – УНІАН) Блаттера європейські федерації повинні нарешті вжити заходів", - заявив Ламбсдорфф німецькому виданню Welt am Sonntag, номер якого побачив світ у неділю, 31 травня, повідомляє dw.de.

За словами європарламентаря, вже тривалий час у ФІФА "хвіст виляє собакою", адже попри те, що найкращий футбол та переважна частина грошей локалізовані в Європі та Америці, більшість голосів мають Африка та Азія. "Якщо п’ять провідних європейських футбольних націй - Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія - проголосять, що готові стати основою нової WFA, то незабаром долучаться США, Японія та Австралія. А якщо ще й Аргентина та Бразилія приєднаються, то ФІФА Блаттера настане спортивний та економічний кінець", - вважає Ламбсдорфф. Він додав, що для кінця ери Блаттера та реформ у ФІФА може вистачити і серйозної погрози заснувати нову асоціацію.

Ідею створення нової організації висловила і одна з лідерів німецької партії Зелених Сімоне Петер. За оновлення ФІФА виступив і міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. Без "чіткого нового початку" ФІФА не зможе виконувати свої функції, додав урядовець.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня, перед початком конгресу ФІФА, у Швейцарії за підозрою у корупції було затримано сімох високопосадових функціонерів організації, серед них - віце-президенти Джеффрі Уебб та Еухеніо Фігередо. Згодом розгорівся конфлікт, під час якого керівництво УЄФА виступило проти Блаттера. Однак, останньому вдалося уп’яте перемогти на виборах президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ