Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німці хочуть реставрувати скульптури на пл.Ринок

Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ веде переговори з управлінням охорони історичного середовища ЛМР, аби визначити, які скульптури будуть реставрувати в рамкахпроекту «Муніціпальний розвиток та оновлення старої частини Львова». Про це сьогодні, 13 листопада, у коментарі Гал-інфо повідомилакерівник проекту GIZ Іріс Гляйхманн.

Нагадаємо, сьогодні в рамках цього проекту вже завершили реставрувати скульптуру Меркурія на фасаді будинку на вул. Січових Стрільців, 3.

Іріс Гляйхманн зауважила, що, можливо, реставруватимуться фігури з пл.Ринок. «Будемо або їх реставрувати або виводити з аварійного стану», – додала вона.

Довідка:

Проект «Муніціпальний розвиток та оновлення старої частини Львова» - це спільний українсько-німецький проект, який впроваджується Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ) спільно з Інститутом міста та управлінням охорони історичного середови-ща Львівської міської ради. Він базується на угоді, укладеній між українським та німець-ким урядами.

Мета проекту полягає в управлінні процесом оновлення старої частини міста Львова, беручи до уваги питання енергоефективності та збереження історичних пам’яток.

Фінансування проекту відбувається за такою схемою: мешканці оплачують тільки 20% вартості робіт, інші 20% – ЛМР (Інститут міста) та 60% - уряд Німеччини (GTZ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ