Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Нітрати в овочах на ринку «Шувар» у нормі, - Стефанишин

Ранні овочі на ринку «Шувар» безпечні, в них рівень нітратів не перевищує норму. Про це повідомив сьогодні, 10 червня, в коментарі «Гал-інфо» директор департаменту аграрного розвитку ТзОВ «Шувар» Іван Стефанишин.

За його словами, на гуртовому ринку «Шувар» усі продукти перевіряє державний ветеринарний лікар, а також спеціальні комісії. «Кожного разу коли на прилавках з’являються ранні овочі ми прискіпливо їх перевіряємо на вміст нітратів. До прикладу, цього року при таких перевірках ми не виявили перевищення допустимого рівня нітратів. Навіть навпаки, торік в перших овочах рівень нітратів був вищий, хоча також не перевищував допустиму норму. Цього ж року можу зазначити, що не значне перевищення нітратів ніж торік, ми виявили лише в окремих видах овочів, зокрема, в столовому буряку, але відразу додам що виявлене перевищення було в межах норми», - пояснив Іван Стефанишин.

Додамо, що на Львівщині до столу потрапляють переважно овочі ыз Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей. Нагадаємо, що віднедавна заборонений ввіз на територію України помідорів із Туреччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ