Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Нова Галичина» – це депутатська група, а не об’єднання, і монолітності фракцій ЛОР не порушує — Тарас Батенко

«Йдеться про створення депутатської групи «Нова Галичина», а не про депутатське об’єднання», — заявив депутат Львівської обласної ради, заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, відповідаючи на запитання «Гал-info» щодо слів голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника про те, що створення «Нової Галичини» порушує монолітність фракцій Львівської обласної ради.
«В облраді вже існує депутатська група НЕП, в котру входили у керівники фракцій ЛОР, і мені не відомо, чи узгоджували вони своє входження туди із своїми фракціями. Я особисто не узгоджував цього із міжфракційним об’єднанням «Нашої України», оскільки просто не було його засідання і не було змоги це зробити. А із фракцією НСНУ позиція узгоджена», — зазначив Тарас Батенко.
Своєю чергою депутат Львівської облради від УНП Олег Немчінов зазначив, що керівник його фракції Богдан Козак повністю підтримує його входження у міжфракційну групу «Нова Галичина». «Є повне порозуміння із Богданом Козаком. Думаю, що незабаром зокрема із нашої фракції ще кілька депутатів приєднаються до нашої групи», — зазначив пан Олег.
Депутат ЛОР від НСНУ Емілія Подляшецька наголосила, що вона раніше була головою депутатської групи НЕП, проте вже зняла із себе повноваження. «Але ця група ще існує і ніхто її не розпускав. Вона була заснована із самого початку роботи ЛОР 5 скликання», — зазначила вона.
Депутат ЛОР від ГП «Пора» Андрій Рожнятовський, коментуючи сьогоднішню заяву Мирослава Сеника зазначив: «Всі учасники «Нової Галичини» щодо питань, які розглядаються на сесії є одностайними із думкою своєї фракції. Але що стосується майнових питань, то ніхто не обіцяв, що він буде статистом із нас у їх прийняті. Повинні бути, окрім партійної та фракційної дисципліни, і елементи прозорості та чесності прийняття таких рішень. Ми не будемо вносити корективи у рішення фракції, однак, крім партійної дисципліни, є ще передвиборчі обіцянки, дані своїм виборцям та таке поняття як честь депутата», — зазначив він.
 Нагадаємо, сьогодні ж під час прес-конференції голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник висловив думку, що створення міжфракційних об’єднань у ЛОР порушують монолітність фракцій у ЛОР. Також, на переконання пана Сеника, учасники «Нової Галичини» не погодили із своїми фракціями своє входження у нову депутатську групу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ