Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Нове керівництво Світового банку навідалось до Львова

Посадовці Львівської міської ради зустрілися з представниками Світового банку на чолі з його новопризначеним директором у справах України, Молдови та Білорусі Сату Кахконен. Сторони обговорили проекти Банку на території Львівщини, а також поспілкувались на теми розвитку міста й налагодження співпраці між Львовом та установою, поділились думками щодо децентралізації та загальної політичної ситуації в країні. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Нам дуже приємно, що сьогодні тут зібралась така представницька компанія. А ще ми щасливі врешті потрапити до Львова. Коли я лише почала працювати в Україні кілька місяців тому, усі радили обов’язково відвідати це місто, і тепер я зрозуміла, чому», – зазначила Сату Кахконен. Вона також відзначила, що однією з найважливіших причин візиту до Львова є велика зацікавленість Банку в продовженні партнерських стосунків з містом та областю. Серед інших причин – початок розробки стратегії Банку, відповідної до якої установа працюватиме з Україною впродовж наступних 5 років. Відтак, важливо врахувати інтереси такого великого міста як Львів, а також найбільші виклики, з якими він стикається.

«Наша співпраця зі Світовим банком є дуже важливою, адже ви стоїте на тих же принципах, що й ми. Інвестиції – це дуже потрібна річ, але значно потрібнішою є культура виробництва, той досвід, який приносять сюди інвестори. Ми розуміємо важливість вчитися кожного дня у світі, який постійно змінюється. Збудувати успішне місто та країну можливо лише на довірі. А довіра виникає із вміння дотримуватись слова», – підкреслив Андрій Садовий.

Опісля міський голова поділився здобутками Львова в інфраструктурній та соціальній сферах, у галузях ІТ та туризму. «Із часу російської окупації на Сході країни, до нашого регіону переїхало понад 10 тисяч тимчасово переміщених осіб – здебільшого освічених та заможних, які створили у Львові багато нових робочих місць, придбали тут нерухомість, а також продовжують інвестувати в місцевий розвиток. Окрім цього, у нас дуже активно розвиваються ІТ, де середньорічна динаміка становить близько 20%, туризм, а торік ми прийняли близько 2 млн туристів у місті, та машинобудування, адже ми з нуля почали виробляти тут трамваї та тролейбуси виняткової якості. Також майже місять тому ми відкрили нове трамвайне сполучення з найбільшим спальним районом міста, проклавши 11 км колії та інвестувавши в це понад 26 млн євро. Ми постійно вкладаємо великий капітал в розвиток нашої інфраструктури, і це подобається інвесторам. Коли інші міста країни братимуть приклад зі Львова, тоді це й буде успіх», – додав Андрій Садовий.

Відзначимо, що Світовий банк є однією з найбільших у світі організацій, які надають допомогу для розвитку. Це міжнародне співтовариство країн або «акціонерів», які мають своїх представників у Раді виконавчих директорів. Співвласниками є 187 країн світу. Світовий банк підтримує зусилля країн, спрямовані на інвестування капіталу в людські ресурси, шляхом будівництва шкіл, оздоровчих центрів, постачання питної води та електроенергії, формування орієнтованих на розвиток урядів та захисту довкілля. Основні партнери Банку – це уряди і населення його країн-членів. Водночас, це єдина організація у світі, що допомагає країнам з перехідною економікою, шляхом надання позик або грантів. Україна стала членом Світового банку в 1992 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ