Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Нове обличчя кордону». 1500 заявок та перші результати відбору

Від початку старту проекту «Нове обличчя кордону», що проводиться в Державній прикордонній службі України вже подали заявки майже 1500 осіб, більшість з яких з числа цивільних громадян. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що під час конкурсу будуть відібрані близько 800 кандидатів, які в подальшому проходитимуть службу в підрозділах Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону. Відбір проводиться як серед військовослужбовців прикордонного відомства так і цивільних громадян України.

Нині вже розпочалися тестування кандидатів, які першими подали заявки на участь в конкурсі. Цей етап відбору проводиться в Києві на базі одного з прикордонних підрозділів. Щодня тести на рівень розвитку загальних здібностей, з англійської мови та особистих (психологічних) якостей здають по 2 групи кандидатів.

В даний час протестовано більше 120 конкурсантів, 75 з яких успішно склали тести.

Далі всі учасники, які пройдуть цей етап відбору будуть запрошені для перевірки рівня фізичної підготовки та кваліфікаційної бесіди.

Відмітимо, що для прозорості за відбором слідкують представники міжнародних організацій, зокрема, Посольства США в Україні та Міжнародної організації з міграції, які виступають партнерами нинішнього етапу проекту. Також, аби не допустити жодних порушень, за тестуванням слідкують представники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби.

Всі результати кандидатів обробляються автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства, а у рамках відбору формуватиметься їх рейтинговий список.

Детальніше про умови конкурсу можна ознайомитись на сайті Держприкордонслужби за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/newface або в Call-центрах за телефонами (044) 239-85-35 у Києві та (032) 258-50-38 у Львові.

Запрошуємо громадян долучатися до конкурсу. Прийом анкет триватиме до 28 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ