Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Нове оновлення Apple "знищує" старі програми для iPhone та iPad

У власників iPhone та iPad, які встановлять нову версію операційної системи Apple iOS, не працюватимуть деякі старі програми, - ВВС Україна.

Це вплине на додатки, які не оновлювалися протягом останніх двох років.

Попри те, що розробники вже не займаються такими додаткам, власники, як і раніше, часто користуються деякими з них.

iOS 11 обмежується додатками, написаними лише на так званому 64-бітному коді.

Те, що компанія відкидає підтримку 32-бітної програми, дає змогу Apple оптимізувати свою операційну систему і допомагає їй працювати швидше. Їй тепер не треба завантажувати дані зі старими програмами.

Раніше Apple пояснювала, що розробникам відносно легко переробити свої програми, тому App Store перестав оновлювати додатки, у яких немає 64-бітної підтримки з червня 2015 року.

Останні зміни перевертають загальну тенденцію підтримки застарілого програмного забезпечення для операційних систем протягом тривалого періоду.

"Два роки - короткий період для того, щоб застаріти, навіть у технологічному світі, де все розвивається дуже швидко", - сказав професор Алан Вудворд з обчислювального відділу Університету Суррея.

За його словами, найкращий приклад для постачальників технологій - це компанія Microsoft, яка якомога довше намагається зберегти усі можливості.

"Для iOS 11 не було важко продовжувати підтримувати 32-бітне програмне забезпечення, тому складно не зробити висновок, що Apple дійсно намагається прискорити темп і змусити людей рухатися далі".

Оновлення iOS 11 мають випустити незабаром.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ