Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Нове сміттєзвалище: Садовий обіцяє бути максимально чесним і публічним

У Львові буде створена профільна комісія, що відвідає ділянку під майбутній полігон ТПВ у Яворівському районі та прийме експертне рішення щодо майбутнього полігону та заводу. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.

Також міський голова повідомив, що в середині тижня на Львівщині очікують візиту міністра екології.

«Ми очікуємо врегулювання усіх питань та можливості розпочати підготовчі роботи для будівництва нового полігону ТВП», - сказав він.

Садовий також повідомив, що робочу комісію, котра вивчить ділянку Яворівської «Сірки» та запропонує технологію будівництва комплексу, очолить академік Ігор Юхновський.

Жодних проблем у сусідстві сміттєзвалища та військового полігону мер Львова не бачить.  Інша справа – екологія.

«Яворівщина багата на рекреацію, тож, слід буде обережним. Втім, слід пам'ятати, що сучасні заводи можуть стояти поруч з житлом і не заважати мешканцям. Приміром завод з утилізації сміття побудований в центрі Відня. Він є пам'яткою архітектури. Про кожен наш крок ми будемо говорити публічно. Ми усвідомлюємо недовіру людей до влади, тому будемо з громадянами максимально чесними і публічними», - запевнив Садовий.

Додамо, що сьогодні, 30 січня, має відбутися позачергова сесія Яворівської районної ради, яка має намір заборонити будівництво полігону на території району. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ