Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Нові подробиці у справі Познякова

Пошуки львів’янина Тараса Познякова, який зник 4 квітня під час поїздки за допомогою сервісу BlaBlaCar, продовжуються вже вісім місяців. Справа Познякова – одна із самих резонансних за 2016 рік: серед запитів Google його ім’я опинилось на третьому місці по популярності.

Нагадуємо, що хлопець на Audi взяв через відомий сервіс попутників, доїхав з ними від Львова до Київської області і зник. Пізніше була знайдена машина зі слідами крові і стрілянини, а пасажирами Тараса опинились два представники «Правого сектору», бойовики добробатів – Дмитро Голуб (Тоф) і Луан Кінгісепп (Лука).

Голуба пізніше затримали. Нині він є в СІЗО і у середу  його будуть судити вже за новий злочин, яке він вчинив під арештом, - під час засідання він напав на суддю. «Вєсті» вияснили, що Тофа вже обвинувачують за п’ятьма статтями. А переховувались викрадачі Тараса в центрі столиці, в квартирі відомої співачки.

Інцидент з нападом на суддю стався 30 вересня, коли Голубу продовжували запобіжний захід.

Під час засідання він сперечався із суддею, а під кінець жбурнув в нього відламану дошку з лавки у клітці. Він погрожував судді, проте попасти дошкою в суддю йому не вдалось. Замість цього розбив телевізор, що висів на стіні. Відкрито кримінальне провадження за статтею «Хуліганство, пов’язане з вчиненням опору представнику влади». Ця стаття загрожує Голубу позбавленням волі від 2 до 5 років», - говорили в суді.

Цікаво, що при цьому на днях адвокати Голуба спробували його витягнути з тюрми. «Ми подавали апеляцію, щоб пом’якшити запобіжний захід. У Дмитра – хороша характеристика з місця проживання. Але суд залишив в силі утримання під вартою. Про саму справу я говорити нічого не можу, тому, що слідство ще не закінчилось», - сказав Юрій Володимирович, адвокат Голуба.

За даними певних джерел, поки по справі BlaBlaCar Голуб показів не надає і свою провину заперечує. Хоча у слідства є вагомі докази його провини. Як мінімум він не раз потрапляв в камери відеоспостереження під час поїздки на Audi з Тарасом.

Напад на Тараса Познякова і викрадення його автомобіля – не єдиний злочин, в якому міг брати участь Дмитро Голуб. По даним слідства, подібні розбої і нелегальним автобізнесом він займався останні 14 років.

Викраденнями авто Голуб почав промишляти ще в Чернівецькій області, де проживає його родина. Один з його близьких родичів працював в міліції – розшукував зниклих безвісті і злочинців, а потім возив начальника, який «кришував» автосервіси. Там ще в 90-их була налагоджена схема: з Румунії приганяли викрадену іномарку, вона потрапляла в місцеві гаражі, де за кілька годин авто розбирали на запчастини чи перебивали номери, роблячи «двійника». Аналогічно наші машини переправлялись в Румунію.

З початком АТО Дмитро Голуб переніс свій бізнес на Донбас. В районі Маріуполя, де в одному з дитячих таборів знаходилась база «Правого сектору», регулярно проводились викрадання і "віджимання" машин. А в поліції є заяви від місцевих бізнесменів і фермерів, котрі вказували, що Голуб був одним з тих, хто відбирав їх транспорт», розповіло «Вєстям» джерело в слідстві.

Інформацію, що  в Чернівцях розквітав бізнес на викрадених авто, підтверджує також один з колишніх працівників КОРДа Олексій Т. (ім’я змінено). Він розповів, що під час облав в Чернівцях з міста зникали майже всі іномарки, залишались лише старі радянські автомобілі. «Зрозуміло, що власників викрадених іномарок попереджали місцеві правоохоронці», - розповів співрозмовник.

Джерело «Вєстів» в слідстві також пролило світло на перші дні злочинців після нападу на Тараса Познякова. «Після того, як Голуб і Кінгісепп приїхали на машині Тараса Познякова в Київ, вони сховали її в гаражному кооперативі «Темп-2» в Новосьолках, під Києвом. А самі збирались по допомогу до одного з друзів Голуба, з яким той був знайомий 12 років. Цей друг працював в клінінговій компанії, прибирав елітні квартири. Він й сховав їх в одній з них по вулиці Десятинній. По деяким даним, ця квартира належить відомій співачці, якої не було вдома у цей момент, і вона, очевидно, про це не знала. (Як з’ясували «Вєсті» з реєстру майнових прав, мова про квартиру, що належить Вєрі Брєжнєвій – Автор). Так злочинці жили кілька днів, коли їх по усіх Україні шукала поліція. В результаті їх місцезнаходження встановили, розробили спецоперацію по захвату, але зловмисникам вдалось сховатись водостічній трубі. Виходячи з цього, вони були попереджені кимось», - розповіло «Вєстям» джерело в правоохоронних органах. А пізніше з цієї квартири вилучали речі, кинуті втікачами.

Зараз Голуб проходить вже за п’ятьма статтями: умисне вбивство, незаконне заволодіння автомобілем, зберігання зброї, підробка документів і тепер ще й хуліганство. Що стосується підробки документів, то більше 10 років Голуб жив під іншим іменем і фамілією – Віктор Пилипчук, реальної людини, котра багато років назад, за версією слідства, зникла при загадкових обставинах.

На сайті BlaBlaCar Голуб залишив свій контактний номер (073) 107-57-13 і електронну пошту на ім’я Пилипчука [email protected]. По цій пошті ми знайшли в Інтернеті резюме, в якому вказано, що Віктор Пилипчук з 2005 року працював директором як мінімум чотирьох магазинів мобільного зв’язку, а проживав у Києві на вулиці Тимошенко.

«Вєсті» розшукали також справжнього Віктора Пилипчука. «Я не впевнений, що можу вам усе розповідати. Але з моїми документами ця людина жила дуже давно. Резюме з моїми даними я точно не писав, адже в Києві був всього два рази. І то проїздом, коли документи для виїзду закордон оформлював. Тому очолювати магазини я не міг», - підтвердив чоловік.

vesti-ukr.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ