Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мені нема, що приховувати, - новий прокурор Львівщини

5 квітня о 10:00 у Львові в обласній прокуратурі відбудеться публічне обговорення кандидатури нового прокурора Львівської області Віталія Мякішева, котрий пообіцяв показати свої декларації від 1999 року та декларації своєї сім’ї. Такого кроку від нового прокурора вимагали громадські активісти Львівщини.

Нагадаємо, сьогодні, 31 березня, о 10:00 мало відбутися представлення нового прокурора Львівської області. Однак ще до визначеного часу громадські активісти прийшли до прокуратури, протестуючи проти непрозорого призначення,  та не дозволили провести захід.

Щоб представити нового прокурора, до Львова приїхав заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Заступник Генерального прокурора України Назар Холодницький

Він наполягав, щоб саме сьогодні відбулось представлення. Однак керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський цілковито заперечив таку ідею.

«На Львівщині традиційно ніколи не допускалося, щоб Київ приймав рішення  і когось призначав. Ми вимагаємо декларування того, яким чином відбулось призначення, а також вимагаємо не проводити жодних офіційних представлень до моменту, поки не буде повідомлено дату і місце проведення публічних обговорень. На ній мають бути присутні ЗМІ, громадські активісти та прості львів’яни», - зазначив Іван Спринський.

Своєю чергою Віталій Мякішев погодився до вівторка підготувати всі необхідні документи та взяти участь у публічному обговоренні.

Віталій Мякішев

«До вівторка я виконуватиму свої функції як головний прокурор області. Взагалі внутрішньо я був готовий до такого прийому, тому що Львівщина це специфічний регіон, близький до Європи», - зазначив Віталій Мякішев.

«Я готовий до співпраці, мені нема, що приховувати. Я не брав участі в ніяких злочинних чи «діамантових» справах. Я 13 років пропрацював у районній прокуратурі, ніде претензій не було», - додав прокурор.

Нагадаємо, 29 березня тодішній генпрокурор України Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника  Давида Сакварелідзе. Водночас Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора. "За" проголосували 289 нардепів. 

В останні дні свого перебування на посаді  Віктор Шокін підписав наказ про призначення головного прокурора Львівщини Віталія Мякішева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ