Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Новорічна програма: що українські телеканали показуватимуть на Новий Рік і Різдво

Новорічна програма: що українські телеканали показуватимуть на Новий Рік і Різдво. «Детектор медіа» зібрав інформацію, що українське телебачення запропонує глядачам на новорічні свята.

Деякі українські канали, як-от Новий канал, «2+2», ZIK і «24», цього року не вдавалися до новорічного спецпрограмування. Далі ми розкажемо, які ж спецвипуски, програми та музичні шоу інші українські канали запропонують цьогоріч глядачу.

«UA: Перший»: концерт для всіх поколінь

31 грудня в ефірі вийдуть святкові випуски спортивних програм. О 16:00 підводити підсумки 2016 року будуть у програмі «Український корт», присвяченій тенісу. А о 16:35 вийде новорічний випуск програми «Чоловічий клуб» про бокс.

Увечері 31 грудня 2016 року «UA: Перший» покаже шоу «Новий Рік на "Першому"», яке знімав у Національній опері України. У шоу візьмуть участь не лише українські артисти, а й гості з Македонії, Куби, Латвії, Ізраїлю, Азербайджану. Усього глядачі побачать понад 50 номерів. Ведучим новорічно-різдвяного шоу буде Тімур Мірошниченко разом зі своїми юними помічниками Аріною Ніконовою і Дарією П’ятовою.

Новорічний вогник розпочнеться в ефірі о 21:30. Спершу виступатимуть артисти старшого покоління, а саме народні артисти України: Надія Шестак, Наталія Бучинська, Віктор Павлік, Алла Кудлай, Павло Зібров, Олександр Пономарьов, Володимир Гришко та інші. А пізніше, вже в новому році, на сцену вийдуть Злата Огневич, Alyosha, Міла Нітіч, Світлана Тарабарова, Олег Винник, Іларія, піаніст Євген Хмара, «Поліграф ШарікOFF» (екс-Серьога), переможець «Євробачення-2011» від Азербайджану Ельдар Гасимов, кубинець Роберто Кель Торрес, латвієць Інтарс Бусуліс та інші артисти.

У перший день нового 2017-го року о 13:05 «UΛ:Перший» покаже святковий випуск програми «Фольк-music», в якому новорічні й різдвяні пісні виконуватимуть колективи з різних куточків України, а також зірки української естради – Марія Собко, Дмитро та Назарій Яремчуки, Діма Коляденко.

1 січня о 18:20 в ефірі каналу вийде ще один новорічний концерт «Майбутнє нації», в якому візьмуть участь учні приватної Академії сучасної освіти «А +» та українські співаки.

Вечори 2, 3, 4 і 5 січня на «UΛ:Першому» теж будуть святковими. Щодня о 21:30 виходитиме спецпроект «Зірки на Першому» - невеликі добірки святкових музичних номерів від Ніно Катамадзе, Марії Шерифовіч, Злати Огнєвіч, Світлани Тарабарової, Олександра Пономарьова та інших музикантів.

У п’ятницю, 6 січня, прямі трансляції урочистих богослужінь на свято Різдва Христового з кафедральних соборів в ефірі телеканалу розпочнуться о 17:00 (повтор – о 09:00 7 січня). Після вечірнього випуску новин, що завершиться о 21:30, на глядачів телеканалу чекає святкова музична програма Різдвяний вертеп.

8 січня канал покаже концерт «Різдво на двох» Павла Табакова, який виконав інтерпретації уже знаних колядок – як традиційних, так і авторських. Концерт розпочнеться в ефірі о 21:30.

«1+1»: традиційний «Квартал»

Традиційно 31 грудня канал покаже святковий випуск «Вечірнього кварталу», який розпочнеться в ефірі о 20:15. Як повідомила прес-служба каналу, один з найяскравіших номерів представлять «Брати Шумахери» - це буде особливе новорічне звернення Президента. А Володимир Зеленський в образі Сніжинки підведе підсумки року. У шоу виступлять артисти Софія Ротару, Потап і Настя, Наталія Могилевська, «Неангели» та Макс Барських.

1 січня о 22:00 глядачі «1+1» побачать святкове шоу «Світського життя з Катериною Осадчою» - новорічний карнавал. Редакція програми зібрала зірок в студійному «казковому лісі» і зняла концертне шоу з креативними пісенними номерами, сенсаційними інтерв'ю і безліччю сюрпризів. Переможниця «Євробачення-2016» Джамала заспіває українську версію міжнародного різдвяного хіта Jingle Bells, також на карнавалі виступлять Monatik, Дзідзьо, Оля Полякова, Ірина Білик та інші.

2 січня глядачі в ефірі «1+1» відбудеться українська прем'єра четвертого сезону британського серіалу «Шерлок» з Бенедиктом Камбербетчем і Мартіном Фріманом у головних ролях. О 22:30 канал покаже першу серію «Шість Тетчер». А 8 січня «1+1», одночасно зі світовою прем'єрою на телеканалі BBC, покаже 2-гу серію серіалу, яка має назву «Брехливий детектив». Спершу обидві серії покажуть з українським перекладом, а одразу опісля – англійською мовою з українськими субтитрами.

У Святвечір, 6 січня о 00:15, телеканал «1+1», як і минулоріч, покаже музичний фільм «Різдвяна історія з Тіною Кароль», виробництвом якого займався «1+1 Продакшн». Нагадаємо, за сюжетом Тіна Кароль виступає в фільмі в ролі матері, берегині українських традицій, яка напередодні Різдва розповідає своєму сину історію про вічні цінності, боротьбу добра і зла, світла і пітьми. Роль сина зіграв переможець шоу «1+1» «Маленькі гіганти» Євген Лебедин.

Також традиційно у різдвяні канікули глядачі побачать святкові випуски «Вечірнього кварталу».

СТБ: прем’єра мюзиклу

У ніч з 31 грудня на 1 січня з перервою на привітання Президента телеканал СТБ покаже комедійний мюзикл власного виробництва «Новий рік». Початок – о 22:00.

Над ним працювала команда Тали Прістаєцької. Режисери-постановники – Андрій Олейнічев, Антон Щербаков, Олексій Даруга, Наталя Пасеніцька йВолодимир Половко.

Дія мюзиклу починається в кабінеті Найголовнішого. За 2 години до Нового року з'ясовується, що святковий ефір під загрозою і показувати нема чого. Головний доручає Андрію Беднякову та Дмитру Танковичу терміново організувати новорічне шоу. Але дехто з ведучих вважає, що впорається з цим завданням набагато краще й влаштовує їм різні пастки.

У шоу будуть виступи Джамали, The Hardkiss, Лободи, «Время и Стекло» та інших музикантрів. Керівник проекту Тала Прістаєцька відзначила, що в мюзиклі в жанрі пародії згадають про найяскравіші, найбільш обговорювані події цього року. У ролях: Ольга Голдіс, Анатолій Ященко, Василіса Фролова, Валерій Юрченко, Тетяна Тернова, Назар Задніпровський, Олексій Нагрудний, Інна Приходько, В'ячеслав Василюк, Ірина Малигіна та ін.

«Інтер»: «вогник» під загрозою

Вранці 31 грудня, о 08:20, глядачі «Інтера» разом з ведучими документального проекту «Подорожі в часі» Жанною Тихоновою, Андрієм Данилевичем, Іриною Юсуповою, Романом Кадеміним і Андрієм Доманським вирушать на сто років назад й зможуть дізнатися тогочасні традиції святкувань. Цей проект «Інтер» уже показував рік тому.

О 9:00 в ефірі «Інтера» вийде спецвипуск кулінарної програми «Готуємо разом» з Андрієм Доманським та Андрієм Дромом, присвячений новорічному меню.

Уранці глядачі «Інтера» також побачать завершальні випуски «Орел і решка. Кругосветка» (10:00) з французького міста Нант та «Орел і решка. Шопінг» (11:00), ведучі якого скуповувалися в Нью-Йорку під час зимових свят. О 12:00 «Інтер» покаже заключний, новорічний випуск проекту «Навколо М», ведуча якого Леся Никитюк має  всього кілька годин до Нового року, щоб знайти ідеального чоловіка.

О 15:00 в гості до програми «Добрий вечір на “Інтері”» Андрія Доманського завітають сповнені передсвяткових емоцій знаменитості: Ольга Сумська, Леся Никитюк, Діма Коляденко, Ольга Полякова, Лілія Подкопаєва, Влад Яма, які колись брали участь в цій грі. Капітанами святкових команд стануть ведучий «Русского радио. Украина» Кирило Капустін та ресторатор Віола Кім.

Увечері, о 20:30, канал покаже прем’єру ліричної комедії «Заміж у Новий рік», в якій знялися Алла Юганова, Артем Ткаченко, Ольга Хохлова і Олександр Данильченко. 

На вечір «Інтер» анонсує новорічний вогник «Залишаємося зимувати», який має розпочатися о 22:30. Події шоу розгортаються в супермодному нічному клубі, директор якого закладу Леонід Вікторович (Ян Цапнік) планує провернути головну аферу року: організувати на одному майданчику два різних концерту – ностальгічний «Хіти 90-х» і сучасний «Новий рік. Новий хіт!». Директор не боїться скандалу, адже він збирається втекти з подвійною касою, однак коли бачить серед гостей свою першу любов Ольгу (Ольга Сумська) і розуміє, що не може зіпсувати їй свято. У шоу виступлять Ірина Білик, Макс Барських, Наталя Могилевська, Monatik, Олександр Пономарьов, Микита Алексєєв, Ані Лорак, «ТІК», Loboda, «Потап і Настя», Ольга Полякова, «Время и Стекло», Олег Винник, Real О, «НеАнгели», Надія Мейхер, Віталій Козловський та ін. Новорічну вечірку вестиме Андрій Доманський.

Але за день до новорічного ефіру інтерівський «вогник» опинився під загрозою. 30 грудня Міністерство культури за зверненням Служби безпеки України внесло російського актора Яна Цапніка, який грає у «вогнику» головну роль, до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Причиною стало те, що у фільмографії актора є роль «ополченця армії ДНР з позивним Майор» у пропагандистському фільмі «Воєнний кореспондент», знятому телеканалом НТВ. Потрапляння Яна Цапніка до цього переліку означає, що телеканали більше не мають права показувати фільми чи програми, в яких він задіяний. Нацрада вже попередила про це «Інтер». Відповідно, канал має або прибрати «вогник» з ефіру, або вирізати кадри з Яном Цапніком. Чи буде «Інтер» це робити – наразі невідомо. Публічної реакції каналу на останні події поки що не було.

Чимало проектів «Інтер» підготував і на Різдво.

У п'ятницю, 6 січня, о 17.00 на «Інтері» розпочнеться трансляція вечірнього Різдвяного богослужіння Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. А в суботу, 7 січня, о 9.00 – пряма трансляція Різдвяної Божественної літургії.

О 19.00 8 січня в ефірі вийде спеціальний різдвяний випуск ток-шоу «Стосується кожного» - «Різдвяні обіцянки». Протягом року зіркові друзі проекту обіцяли учасникам програм виконати їх заповітні мрії. Історії про те, як це відбулося, глядачі зможуть побачити в спецвипуску.

У суботу, 7 січня, о 18.00 «Інтер» покаже прем'єру концерту «Злата Огневич. Моя історія» - перший сольний виступ співачки на головному концертному майданчику країни, в палаці «Україна». У концерті брали участь музиканти групи «Скрябін», Євген Толочний та Ніна Матвієнко.

Того ж вечора о 22.30 в ефірі вийде фінальна програма першого сезону розважального шоу для дорослих «Добрий вечір на “Інтері” », в якому зірки допомагатимуть одному з телеглядачів виграти 50 тис. гривень і виконати свою заповітну мрію! У програмі візьмуть участь Віталій Козловський, Іван Березовський, Сергій Писаренко, Євген Нікішин, Ірина Мельник та Дмитро Ступка.

У неділю, 8 січня, о 18.00 телеканал «Інтер» покаже прем'єру концерту Олі Полякової в палаці «Україна».

«Україна»: повтори минулорічних проектів

До Нового 2017-го року канал підготував прем’єру 4-серійного серіалу «Я люблю свого чоловіка» виробництва компанії Star Media. Режисером серіалу став Дмитро Петрунь. «Я люблю свого чоловіка» – це сучасна інтерпретація відомої оперети «Летюча миша». «За сюжетом нової ліричної комедії, 16-річний шлюб між Сергієм та Ольгою зайшов у глухий кут. Чоловік вирішує зрадити дружину з таємничою незнайомкою Еммою з мережі. Ось тільки халепа – цією незнайомкою, яка до останнього приховує своє справжнє обличчя, якраз і виявляється дружина головного героя», – анонсує телеканал.

У головних ролях знялися Катерина Клімова, Іван Оганесян, Дмитро Суржиков, Ада Роговцева, Володимир Горянський та Аліна Гросу. Перша серія вийде в ефірі каналу 30 грудня о 21:00.

31 грудня та 1 січня канал «Україна» покаже святкові проекти, зняті до свят у 2014 та 2015 роках. О 19:55 31 грудня канал покаже мюзикл власного виробництва «Аліса в країні чудес» Максима Паперника. Повтор – 1 січня об 11:00. Увечері 31 грудня на «Україні» вийде святковий випуск «Говорить Україна. Новий рік» з Олексієм Сухановим та Марією Єфросиніною – прем’єра минулого року. А о 01:30 – новорічний концерт, також знятий до новорічної ночі в 2015-му.

У суботу, 7 січня, о 23:10 на «Україні» покажуть концерт «Музична платформа», в якому кожен номер буде представлений у вигляді окремої постановки. У шоу візьмуть участь Ірина Білик, Олег Винник, Злата Огневич,Monatik, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов, Світлана Тарабарова, Віталій Козловський, Ніна Матвієнко, Віктор Павлик, Арсен Мірзоян та багато інших.

ICTV: марафон «Дизель Шоу»

Телеканал ICTV пропонує глядачам зустріти 2017-й рік без політики, але в компанії гумористів року й українських зірок. У новорічну ніч канал покаже декілька поспіль святкових концертів «Дизель Шоу». Початок – 31 грудня о 20:00.

«Тематичні жарти про новорічне застілля та різдвяні традиції, веселі стендапи, мініатюри та пісні у виконанні акторів “Дизель Студіо” подарують вам море сміху і найприємніші емоції, з якими варто вирушати в наступний рік», – анонсує канал.

Компанію гумористам складуть українські зірки. У незвичних амплуа з’являться ведучі телеканалу ICTV – Оксана Гутцайт, Костянтин Стогній, Антон Равицький, Юлія Зорій та Павло Казарін.

Цей же концерт телеканал ICTV покаже на Різдво – 7 січня о 19:15.

ТЕТ

У передноворічний день, 30 грудня о 19:00, герої шоу «ООН» телеканалу ТЕТ у святковому спецвипуску будуть вирішувати, які подарунки найкраще дарувати друзям та які є традиційними в їх країнах.

У новорічну ніч ТЕТ покаже «#кращийконцертроку», де Джамала, ONUKA, The Hardkiss та інші українські зірки заспівають свої найвідоміші хіти. Концерт, знятий два роки тому, розпочнеться в ефірі ТЕТ о 03:00 1 січня.

НЛО TV

31 грудня о 21:50 на НЛО TV вийде спеціальний святковий випуск шоу «Мамахохотала». У зйомках взяли участь обличчя телеканалу, а також відомі гості. Вони привітають країну з прийдешнім Новим роком, а також стануть учасниками постановок новорічного шоу. У новорічну ніч глядачі побачать улюблених і відомих персонажів, а також політичні мініатюри.

Рівно опівночі в ефірі стартує новий проект власного виробництва під назвою «СишишКопи» - поєднання ситкомів «Сишишшоу» та «СуперКопи», у якому, за сюжетом, ітиметься про викрадення мера.

«112 Україна»

31 грудня телеканал підіб’є підсумки: розповість про події, які відіграли важливу роль в політичному і економічному житті України та про найцікавіше.

У режимі «тут і зараз» глядачі телеканалу побачать, як Україна зустрічає Новий рік. Про це розкажуть журналісти, які працюватимуть біля головних ялинок у Києві та інших містах.

У прямий ефір до другої години ночі 1 січня включатимуться міжнародні кореспонденти каналу з різних куточків світу. Вони розповідатимуть, як там відбуваються новорічні святкування. 2017 рік у студії «112 Україна» зустрінуть ведучі Павло Кужеєв і Тетяна Хмельницька. А 1 січня з 10:00 ефір вестимутьВадим Колодійчук і Алла Щоличева.

5 канал

Протягом 31 грудня дня завдяки прямим включенням з різних куточків світу глядачі каналу щогодини зустрічатимуть Новий рік з новою країною.

О 20:10 у святковому випуску програми «Рандеву» Яніни Соколової буде заслужений артист України Олексій Горбунов, який відмовився від ролей у російських серіалах та активно підтримує воїнів у зоні АТО.

О 21:00 ведучий Валентин Трохимчук разом з редакцією проекту «Велика політика» підсумують ключові геополітичні події і тренди року.

О 23:00 редакція програми «Час. Підсумки тижня» разом з Віталієм Гайдукевичем відтворять хронологію подій 2016-го, проаналізувавши, яким був цей рік у різних сферах суспільного життя в Україні та світі.

Рівно опівночі на 5-му каналі розпочнеться показ концерту гурту «Скрябін» у Львівській опері.

О 01:30 1 січня шанувальники легендарного гурту Queen матимуть змогу в ефірі 5-го зможуть почути улюблені хіти, виконані під час концерту в Будапешті.

«Еспресо»

У суботу, 31 грудня, за півгодини до Нового року розпочнеться святковий випуск програми «Культ: Еспрес з Мірією Бурмакою». Далі ефір продовжить підбірка кращих концертів українських виконавців: «Мегаконцерт Дідзьо», ТНМК&Схід Side-Jazzy, концерт «Джамала. Подих» та «Best songs of СКАЙ».

З 1 по 6 січня о 22:30 «Еспресо» показуватиме шестисерійний документальний серіал «Прощавайте, товариші» Андрія Некрасова на замовлення франко-німецького телеканалу Arte.  Це фільм-сага про епічне падіння найпотужнішої імперії ХХ століття – Радянського Союзу, який здобув премію Pen/Award за свободу слова.

У перший день нового року, 1 січня о 23:30, в ефірі «Еспресо» вийде ще один документальний фільм «Служба безпеки ОУН. Зачинені двері» до дня народження Степана Бандери. З 5 по 8 січня канал покаже низку документальних фільмів: «Українські шерифи» (5 січня о 21:00), «Париж Акбар» до річниці розстрілу редакції Charlie Hebdo (7 січня о 20:00) та «Добровольці Божої Чоти» (8 січня о 23:30).

У переддень Різдва о 20:30 в ефірі «Еспресо» буде концерт «LvivMozArt». Святвечір глядачі продовжать з концертом Павла Табакова «Різдво для двох», який розпочнеться 6 січня о 23:30.

Детектор медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ