Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новоженець хоче встановити пам’ятну дошку на колишній в’язниці Степана Бандери в Польщі

Президент Благодійного фонду “Україна-Русь” Ростислав Новоженець звернувся до голови Сеймику Свєнтокшиського воєводства Тадеуша Ковальчика та маршалка м. Кєльце Адама Ярубаса з проханням дозволити встановити меморіальну таблицю на будівлі в’язниці, у якій перебував провідник ОУН Степан Бандера. Про це йдеться у листі, скерованому до воєводства.

Текст лис а подаємо повністю: 

«Шановні панове!

77 років тому 18 листопада 1935 р. розпочався т.зв. Варшавський процес над 12-ма членами Організації Українських Націоналістів і, зокрема, Крайовим Провідником ОУН на Західно-Українських Землях Степаном Бандерою.

Як наслідок С.Бандера за підпільну діяльність в ім’я самостійної України провів у польських тюрмах понад 5 років. Однак, найбільше часу він перебував у тюрмі “Святий Хрест”, а саме з березня 1936 р. по січень 1938 р.

З метою вшанування пам’яті Героя України, Провідника ОУН (революційної) Степана Бандери наш Фонд готовий посприяти у встановленні на будівлі колишньої тюрми у м. Святий Хрест (Свєнти Кржиж) меморіальної дошки.

Просимо Вас погодити встановлення відповідної пам’ятної таблиці на зовнішній стіні монастиря-фортеці бенедиктинів на Лисій Горі, де у 30-х роках містилась в’язниця і там перебував С.Бандера».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ