Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новинки до Форуму від львівських видавництв

Львівські видавництва готуються до найбільшого книжкового свята року – Форуму книговидавців. Традиційно більшість виробників книжкової продукції намагаються підготувати для читачів якісь новинки. «Гал-info» вирішило дізнатися, чим потішать шанувальників книг львівські видавництва.

Як з’ясувалося, чи не найбільше новинок підготувала до Форуму Літературна агенція «Піраміда». Передусім видавництво збагатить започатковані раніше серії книжок. Серія «Піраміда пригод» поповниться нововиданими книжками «Загублений світ» Артура Конан Дойля, «Викрадений» Роберта Люїса Стівенсона, «Невидимка» Герберта Джорджа Велса та «Козацька помста» Андрія Чайковського. А до серії «Піраміда казок» додасться «Зачарована місцина» Юрія Винничука. Окрім того, агенція підготувала до друку другий том Антології української готичної прози ХІХ ст. «Огняний змій» (укладач Юрій Винничук), книжки «Павутинка» Акутаґави Рюнаске, «Ключ журавлів» Зиґмунда Бичинського, «Ностальгія» Марії Кривенко. Також видавництво сподівається отримати й кілька нагород у традиційному конкурсі «Книжка року». Як розповів «Гал-info» генеральний директор ЛА «Піраміда» Василь Гутковський, на конкурс видавництво подаватиме такі книжки: Тарас Каляндрук «Загадки козацьких характерників», Марія Матіос «Нація. Одкровення», «Антологія урбаністичної прози. Дванадцятка» (укладач Василь Габор), Олександр Гаврик «Тіло лучниці», згадану вище антологію «Огнянний змій» та інші.
Видавництво «Літопис» потішить шанувальників слова новою книжкою Андрія Содомори «Студії одного вірша». Як розповів «Гал-info» директор «Літопису» Михайло Комарницький, ця книжка про секрети творчої лабораторії перекладача – наукові розвідки про особливості перекладів на різні мови різних поетів. Також до Форуму вийде друге доповнене видання «Вогненних стовпів» Романа Іваничука, «Повість про український народ» Пантелеймона Куліша, переклад нової книжки польської письменниці Ольги Токарчук «Останні історії», «Повісті та оповідання» Тадеуша Ружевича. Найбільшим подарунком шанувальникам книги, який готує до Форуму видавництво, у «Літописі» називають подарункове видання збірки Івана Франка «Зів’яле листя», у якому зібрані всі автографи поета, які лише вдалося відшукати в архівах Львова та Києва. Михайло Комарницький сподівається, що саме це видання стане «Книжкою року-2006».
Видавництво «Кальварія» презентуватиме на Форуму свої останні видання: Роджерз Брюбейкер «Переобрамлений націоналізм», Емманюель Тодд «Після імперії» та С'юзан Зонтаг «Проти інтерпретації та інші есе». Чи виставлятимуть свою продукцію на конкурси, у видавництві ще не вирішили.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ