Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новий полігон твердих побутових відходів для Львова – є три потенційні ділянки

29 вересня у Львівській міській раді відбудеться відкриття тендерних пропозицій з розробки проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це сьогодні, 6 вересня, під час спільної сесії Львівської міської і обласної рад повідомив заступник міського голови Володимир Шевчук.

За його словами, на розробку проекту з міського бюджету виділено близько 825 тис. грн і ще близько 400 тис. грн з обласного бюджету. Загалом, вартість проекту 3-3,5 млн грн. Решта коштів мала б надійти від держави.

Розробка проекту триватиме триватиме 6 місяців. Як зазначив Володимир Шевчук, після того, як проект буде готовий, стане точно відомо вартість рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Згодом буде проведено тендер на виконавця робіт.

Заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький під час виступу на сьогоднішній, 6 вересня, сесії Львівської обласної ради додав, що в області триває робота пошуку ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів і будівництва сміттєпереробного заводу. За словами Губицького, є три потенційні ділянки. Це територія колишнього військового містечка в Кам’янко-Буському районі, ділянка в Яворівському районі і ділянка, яку має намір виставити на аукціон одна з сільських рад області.

Нагадаємо, що сьогодні у Львівській обласній раді відбувається спільне засідання міської і обласної рад з приводу ситуації щодо Грибовицького сміттєзвалища. У цей час міський голова Андрій Садовий, в. о. голови обласної ради Петро Колодій та депутати пішли в нарадчу кімнату для узгодження остаточного проекту рішення. Серед пропозицій, в попередньому проекті рішення, створення постійно діючої комісії з представників міської та обласної рад та сільських рад, території яких прилеглі до сміттєзвалища. А також рекомендація знайти до кінця року ділянку для нового полігону, вирішення проблеми кислих гудронів, які є на території звалища, забезпечити очищення інфільтратів, звернення до Кабміну з проханням виділити бюджетні кошти на рекультивацію сміттєзвалища.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ