Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Новий сезон на UA: ПЕРШИЙ

У новому сезоні, який стартує вже з жовтня, на глядачів UA: ПЕРШИЙ очікують як абсолютно нові проекти, так і програми, які виходили на телеканалі у минулих сезонах, і отримали "друге дихання".

Тепер радіо можна не лише почути, а й побачити. З 2 жовтня на UA: ПЕРШИЙ стартує новий проект "Радіо. День", який виходитиме по буднях о 13:10 та 14:25. У прямому ефірі телеканалу зі студії "Українського радіо" мовитимуть радіоведучі: піаніст-імпровізатор, композитор і журналіст Роман Коляда та акторка і ведуча Галина Бабій. Вони обговорюватимуть мистецькі та соціально важливі теми разом з запрошеним гостями-експертами.

З 3 жовтня на UA: ПЕРШИЙ стартує ток-шоу "Складна розмова". Щовівторка о 22:15 ведуча програми, виконавча директорка громадської організації "Центр UA" Інна Борзило вимагатиме від політиків та усіх відповідальних за прийняття важливих рішень в Україні, відповіді на складні питання про реформи, дотримання політичних обіцянок, статки тощо. Гострі запитання ведучої мають на меті не дати гостям програми почуватися зручно в комфортному для них середовищі питань і таким чином витягти з них правду, а не чергові відмовки.

Перший випуск нового проекту "Культурна афіша здорової людини" вийде в ефірі UA: ПЕРШИЙ у середу, 4 жовтня, о 19:00. Вестиме програму учасниця АТО, молода акторка і співачка Настя Шевченко. Вона розповідатиме про найвизначніші культурні події тижня у регіонах України та в Києві. Ця програма – для тих, хто цікавиться культурою та хоче дізнатися, як корисно і якісно провести своє дозвілля. Серед великого розмаїття подій команда "Культурної афіші здорової людини" обиратиме такі, що правильно репрезентують Україну в міжнародному контексті та відображають оновлене мислення нашого суспільства. Проект створюється спільно з регіональними філями ПАТ "НСТУ", які робитимуть огляди та анонси культурних подій у різних областях України.

Щосереди о 22:15, розпочинаючи з 4 жовтня, в ефірі UA: ПЕРШИЙ виходитиме богословська програма "Світло", яка отримала нового ведучого – Андрія Андрушківа. Представники різних релігійних організацій обговорюватимуть гострі питання, на які немає однозначної відповіді, – політику, соціальні проблеми, реформи тощо.

Авторську програму кінознавця, головного редактора інтернет-видання Moviegram Лук’яна Галкіна "Як дивитися кіно"можна буде побачити в ефірі UA: ПЕРШИЙ, починаючи з 6 жовтня. Щоп’ятниці о 22:45 глядачі дізнаватимуться про прем’єри світового кінематографу, що незабаром виходять в український прокат, а також про видатних режисерів, жанрові особливості, найважливіші кіноподії тощо. Окрім того, у кожному випуску – розмова з українськими кінематографістами, чиї фільми брали участь в численних фестивалях та користуються успіхом в аудиторії. Одразу після закінчення програми "Як дивитися кіно", щоп’ятниці о 23:20, UA: ПЕРШИЙ показуватиме найкращі фільми новітнього українського кінематографу.

У суботу, 7 жовтня, стартують одразу три програми. О 10:30 в ефірі – пізнавально-розважальний тележурнал для дітей та підлітків "Покоління Z". Ведучі-підлітки розповідатимуть про своїх однолітків, яким вже вдалося досягти успіхів у різноманітних сферах життя, знайомитимуть глядачів із перспективними професіями, захопливими видами спорту, а також запропонують батькам помінятися місцями із їхніми дітьми, аби досягти порозуміння між поколіннями.

Розважально-пізнавальне шоу "Хто в домі хазяїн?" розповість про життя тварин та домашніх улюбленців. Програма виходитиме щосуботи об 11:50.

Новий проект "Лайфхак українською", який виходитиме по суботах о 12:20, – це телевізійний підручник української мови, зрозумілий і легкий для кожного. Ведучий Дмитро Хоркін у доступній формі подаватиме правила і норми живої української мови, які будуть проілюстровані короткими скетчами двох акторів.

Довгоочікуваний другий сезон гумористично-аналітичного шоу "#@)₴?$0 з Майклом Щуром" стартує на UA: ПЕРШИЙ у неділю, 8 жовтня, о 21:35. У нових випусках невгамовний журналіст Телебачення Торонто Майкл Щур обіцяє додати трохи філософії, яка, втім, не заважатиме реготати і триматися за животи від сміху. Нові жарти, старі та нові персонажі і тонкий (а іноді не дуже) гумор – це те, на що завжди можна розраховувати під час перегляду кожного нового випуску цього скетч-шоу.

Продовжить популяризувати зарубіжну та українську літературу у новому сезоні проект "Книга.UA". Програма виходитиме в ефірі першого каналу суспільного мовника о 22:45, розпочинаючи з неділі, 8 жовтня.

Новий проект "До справи" стартує на UA: ПЕРШИЙ у понеділок, 9 жовтня, о 19:00. Ведучий Роман Вибрановський разом із запрошеними експертами налагоджуватиме ефективний діалог із людьми, котрі відповідають за системні зміни – урядовцями та політиками. Представники уряду розповідатимуть, що вони роблять зараз, чому не зробили того, що пообіцяли 3-4 роки тому, чому зупинилися реформи тощо. А експерти, які спеціалізуються на вузькому колі питань та є справжніми доками у своїй тематиці, разом із ведучим на основі аналізу попередніх заяв політиків і програм уряду, з’ясовуватимуть, що насправді відбувається в країні, коли очікувати на справжні системні зміни і як те, що роблять (або не роблять) урядовці, впливає на життя кожного українця.

Повертається в ефір UA: ПЕРШИЙ і проект "Війна і мир". Щосуботи, розпочинаючи з 14 жовтня, о 22:35 Юрій Макаров і Євген Степаненко вестимуть із гостями конструктивний діалог на тему війни і миру – теми, яка, на жаль, вже четвертий рік поспіль залишається актуальною для України.

Для шанувальників спорту UA: ПЕРШИЙ у новому сезоні запускає новий проект "Роздягалка", який стартує в ефірі з 16 жовтня. Щопонеділка о 22:15 ведуча Дар’я Кузнецова "роздягатиме" український спорт. Зазвичай ми бачимо спортсменів на полях, стадіонах, кортах, татамі, де вони зібрані, зосереджені і сконцентровані на своєму виступі. Але саме в роздягалці вони розслабляються і стають самими собою – звичайними людьми із власними вадами і переживаннями. Відомі українські спортсмени відкриють ведучій в студії "Роздягалки" найпотаємніше. Глядачі дізнаються про життя атлетів "за кадром" та отримають від них цінні поради.

У новому сезоні UA: ПЕРШИЙ підготував для глядачів власне Late night show "ЧереЩур". З 27 жовтня, щонеділі о 22:15, відомий канадійський ведучий Майкл Щур запрошуватиме у студію українських "селебрітіз" поговорити про життя, політику та суспільно важливі теми через призму "смачного" і якісного гумору. Під супровід симфонічного оркестру та аудиторії у залі Майкл Щур та його гості даруватимуть глядачам хороший гумор, гарний настрій та відчуття власної гідності на весь робочий тиждень.

Із новим сезоном історичних розслідувань повертається в ефір проект "Розсекречена історія". З 4 листопада, щосуботи о 21:35, незмінний ведучий проекту, історик Олександр Зінченко разом із гостями відкриватимуть та аналізуватимуть складні сторінки ХХ сторіччя, розсекречуватимуть документи, які викривають правду про історичні події минулого нашої країни, невідомі факти її творення та радянські міфи, яких досі не вдалося позбутися повністю.

У грудні на UA: ПЕРШИЙ повертається в оновленому форматі проект-рекордсмен українського телебачення – "Фольк-music". З 3 грудня, щонеділі о 14:20, ведуча Оксана Пекун продовжить презентувати прем’єри маловідомих українських народних пісень: спочатку у виконанні народних колективів, а потім кавер-версії сучасних виконавців. А також розповідатиме історії пісень та людей-носіїв цих автентичних творів. А оновлена програма "Фольк-music. Діти", в якій юні виконавці від 4 до 15 років разом із батьками та рідними співатимуть народні пісні, стартує в ефірі з 18 листопада і виходитиме щонеділі о 13:30.

Програми журналістських розслідувань "Наші гроші", "Слідство. Інфо" та "Схеми" виходитимуть як і раніше по вівторках, середах і четвергах, відповідно, о 20:30. А економічний вісник "Перша шпальта" у новому сезоні змінив час виходу – Андрій Юхименко та Олег Гавриш розповідатимуть найсвіжіші економічні новини тижня по п’ятницях о 20:30, розпочинаючи з 6 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ