Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий уряд Австрії обіцяє не знімати санкцій з Росії

Майбутній глава австрійського уряду Себастіан Курц пообіцяв не сходити з дотеперішнього курсу щодо санкцій ЄС проти Росії. Про це Курц заявив у суботу, 16 грудня, під час виступу у Відні, повідомляє Deutsche Welle.

Голова правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Гайнц-Крістіан Штрахе заявив, своєю чергою, що йому особисто було б до вподоби, якби санкції проти РФ скасували. Утім, якщо в ЄС більшість цього не хоче, то слід іти за більшістю, зробив висновок Штрахе.

Так само Курц та Штрахе запевнили, що новий уряд не проводитиме референдум щодо можливого виходу країни зі складу ЄС - так званого Öxit. "Ми залишаємося в ЄС, - сказав Штрахе, який у новому уряді посідатиме пост віце-канцлера, цитує інформагенція AFP. - Але це не означає, що ми не можемо критикувати ЄС".

Курц, своєю чергою, наголосив, що Відень наполягатиме на збільшенні ваги окремих країн-членів ЄС, щоб позбавити Брюссель важелів впливу на окремі сектори.

Нагадаємо, ультраправа Партія свободи (FPO) у майбутньому уряді Австрії отримає контроль над міністерствами закордонних справ, внутрішніх справ та оборони в рамках коаліційної угоди, досягнутої з консервативною Народною партією.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ