Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Новий уряд обов’язково перегляне проект бюджету на 2008 рік – Василь Юрчишин

Новий уряд обов‘язково перегляне проект бюджету на 2008 рік. Про це в коментарі «Гал-info» заявив керівник економічних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Розумкова Василь Юрчишин.
 «Стати керівником нового уряду найбільше всього шансів має Юлія Тимошенко, яка ще раніше заявила про те, що новосформований уряд, який вона очолюватиме, обов‘язково перегляне макроекономічні показники закладені в держбюджет», – зазначив експерт. Водночас щодо соціальних показників, закладених в проект бюджету, то, на думку Юрчишина, хто б не став новим прем‘єром, їх не рухатиме, з тим, щоб не викликати проти себе хвилі протесту.
Нагадаємо, у проекті Державного бюджету України на 2008 рік видатки на освітню галузь з державного та місцевих бюджетів збільшено на 36,4% проти поточного року і становитимуть 57 млрд. 427 млн грн. Як повідомляє Мінфін, зокрема буде підвищено стипендій студентам, підвищено розміри одноразової грошової допомоги дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, видатки на оплату праці педагогів, на виплату одноразової адресної грошової допомоги та на витрати для надання кредитів на будівництво (придбання) житла для педагогічних працівників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ