Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ критично оцінив призначення нового голови Львівської ОДА

Львівська крайова організація Народного Руху України поширила заяву з приводу призначення нового голови Львівської ОДА.

Подаємо текст заяви без змін:

"Сьогодні, 31 жовтня 2013 року стало відомо про призначення на посаду голови Львівської облдержадміністраціїодіозного керівника львівської міліції часів Кучми Олега Сала.

В першу чергу, вважаємо за необхідне наголосити, що такий спосіб і частота зміни керівництва Львівської обласної адміністрації – раптово, кулуарно, без консультацій з громадськістю, без жодних пояснень свідчить про зневагу влади до свого народу.

Тим більше,якщо мова про скандальну особистість, звинувачену в намаганнях спотворити волевиявлення громадян, зловживаннях владою та службовим становищем. Нагадаємо, що саме через це колишній головний міліціянт Львівщини був оголошений у міжнародний розшук. Саме в стінах Львівської обласної ради обранці дали згоди на взяття його під варту і притягнення до кримінальної відповідальності.

Уникнути ж покарання йому вдалось лише завдяки допомозі високих покровителів з Києва.

Ще одна «яскрава» сторінка його життєвого шляху – похід на вибори у 2006 році за списком блоку «Народна опозиція» відомої українофобки Наталії Вітренко, чи то з ідеологічними установками, чи просто шукаючи у списках порятунку від притягнення до криміналу.

Очевидно, у Києві вважають , що галичани повинні призабути усі «заслуги» нинішнього голови ЛОДА, чи, вірніше було б сказати, нового генерал-губернатора Львівщини.

У жодної тверезомислячої людини не виникає сумніву, що генерал міліції з таким “послужним” списком призначений сюди, аби провести «зачистку» області до Президентських виборів. Опозиційні політики та місцеві бізнесмени добре пам’ятають діяння представників МВС та податкової у передвиборчий час 10 років тому.Студенти тих часів пам’ятають неоковирні спроби підкидань вибухівки а тиску на ВНЗ з метою запобігти акціям протесту. Відтак, призначення цієї людини на посаду свідчить про бажання влади реалізовувати силовий сценарій на Львівщині під час виборів Президента.

Напередодні саміту «Україна - ЄС», що має відбутись у листопаді, такі кроки лише підкреслюють неготовність влади відповідати європейським стандартам прозорості та відкритості влади. Кулуарне призначення одіозних чиновників з кримінальним минулим не має нічого спільного з європейськими цінностіями.

Відтак, закликаємо усі опозиційні сили та громадськість Львівщини дати гідну оцінку цьому кадровому призначенню".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ