Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НРУ офіційно підтримає заяву Луценка?

«Народний Рух України на своєму з’їзді та на засіданні політради партії неодноразово та офіційно заявляв про те, що готовий до процесу створення національно-демократичної партії, проте у певній послідовності її створення», — заявив «Гал-info» голова ЛКО НРУ, кандидат у нардепи від НУ-НСу Ярослав Кендзьор, відповідаючи на запитання, чи не має наміру Рух оприлюднити подібну заяву, зроблену сьогодні лідером «Народної самооборони» Юрієм Луценком, — Наша політична сила заявила про те, що у цієї майбутньої політичної сили повинні бути закладені чіткі ідеологічні та програмні засади», — зазначив Кендзьор.
«Єдина партія повинна відображати «правизну» партії. Також повинен бути відповідний процес об’єднання партій. Партії-учасники єдиної партії повинні бути рівноправними між собою, а не так, як є у нас: є старший брат, а усі решта повинні йти стройовим кроком за ним. Такого не буде точно, це я точно говорю», — сказав Кендзьор.
«Партія не повинна зникнути із політичної арені в разі її входження у мегапартію. Партія повинна продовжувати свою політичну історію в іншій політичній силі, в новій формі звичайно. На зникнення партії із політичною арени ми також не підемо», — сказав Кендзьор.
Водночас конкретно, чи може НРУ послідувати заяві Юрія Луценка, Кендзьор так і не відповів.
Нагадаємо, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявив, що вони вирішили призупинити свою участь у процесі створення єдиної демократичної партії. Таке рішення Луценко пояснив діями окремих членів блоку, які зривають домовленості про створення демократичної коаліції не підписанням угоди між НУ — НС та БЮТом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ