Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НУФ та Кредобанк розширили підтримку фінансування МСП

11 жовтня Німецько-Український Фонд (НУФ) та Кредобанк підписали угоду з кредитування українських малих та середніх підприємств (МСП) на суму 100 млн гривень. Відповідно до неї Кредобанк кредитуватиме МСП за ставкою на рівні близько 15% річних у гривні. Угода входить до Програми сприяння МСП, що фінансується Урядом Німеччини через Німецький державний банк розвитку KfW та підтримується ініціативою Європейського Союзу EU4Business. Про це повідомили у банку.

«Місяць тому ми зустрічались у цьому ж складі для підписання кредитної угоди між НУФ та ПроКредитБанк. Сьогодні ми підписуємо наступний кредитний договір з нашим банком-партнером – Кредобанк. Це стало гарною традицією для регулярних зустрічей та привітання нового банку в колі банків-партнерів НУФ. Такий попит на кошти НУФ є гарним свідченням того, що ми всі – KfW від імені Уряду Німеччини та Європейський Союз – робимо важливу працю для покращення доступу МСП до фінансування через українські банки», зазначив під час прес-конференції Лутц Хорн-Хааке, директор Офісу KfW в Україні

«Програма підтримки МСП розгортається все активніше. Наша основна ціль на найближчий період — об’єднати зусилля з якомога більшою кількістю банків-партнерів. Також в рамках стратегії розвитку НУФ до 2020 року ми плануємо вдосконалювати механізм кредитування МСП, доповнивши його кредитними гарантіями в рамках проекту Національного банку України з відновлення кредитування та компенсаціями процентних ставок від місцевих адміністрацій», — зазначив виконавчий директор НУФ Олег Стринжа.

Серед пріоритетних для кредитування напрямків діяльності МСП зазначається сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Кошти нададуть на придбання і модернізацію обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, поповнення обігових коштів на розширення виробництва.

Дам'ян Раґан, Перший Заступник Голови Правління Кредобанку, зазначив: «Малі та середні підприємства — одна з ключових груп клієнтів Кредобанку. Угода з Німецько-Українським фондом надає нам нові, зручні та доступні інструменти для розширення роботи з ними. Підтримка цих категорій бізнесу в пріоритетних напрямках, по-перше, полегшить їх діяльність на ринку, і, по-друге, активізує та зміцнить економіку всієї України».  

«Окрім практичних порад, як вийти на єдиний ринок ЄС та якнайкраще представити там свою продукцію, одна з головних цілей ініціативи EU4Business в Україні - покращити доступ малого та середнього бізнесу до доступного довгострокового фінансування в національній валюті. Ми раді співпрацювати з KfW в цьому напрямку, щоб українські МСП отримували користь від такого фінансування», — зазначив в.о. керівника торгово-економічного відділу представництва ЄС в Україні Джозелін Гуіттон.

Нагадаємо, що 4 квітня 2017 року Німецько-Український фонд за підтримки Уряду Німеччини провів у Києві «Перший Фінансовий Ярмарок для малого та середнього бізнесу», в рамках якого презентував Програму підтримки МСБ. За її умовами Німецький державний банк розвитку KfW зобов’язався надати Україні 300 млн грн на підтримку фінансування МСБ протягом наступних 40 років. Першим банком, що приєднався до програми, 5 вересня 2017 року став ProCredit Bank.

Німецько-український фонд було засновано Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Німецьким державним банком розвитку KfW. Поточне управління діяльністю НУФ здійснює Державна установа Міністерства фінансів України «Офіс адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ