Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НУ-НС – хвора політична сила: хвора через багато центрів впливу на прийняття рішення — Степан Курпіль

Народний депутат України 6 скликання Степан Курпіль вважає, що процеси, які зараз відбуваються із НУ – НС, свідчать, що ця політична сила є хворою. Про це він повідомив у коментарі «Гал-info», коментуючи непідписання сімома народними депутатами від НУ – НС коаліційної угоди із БЮТом.
«Ці процеси свідчать про досить сумнівний діагноз цієї політичної сили. Ця політична сила хвора, хвора насамперед через багато центрів впливу на прийняття рішення, хвора на свою непослідовність та надмірну амбіційність деяких лідерів та груп», — зазначив «Гал-info» Степан Курпіль.
«Якщо НУ-НС і надалі поводитиметься у такий сумнівний спосіб, то майбутнє такої політичної сили може бути дуже сумним. Якщо на засіданні політради більшістю було прийнято рішення про висунення та підтримку Кириленка на посаду спікера, то немає значення думка меншості — рішення більшості повинно виконуватися. Бо якщо керуватися принципами та думками меншості, то взагалі неможливо буде прийняти якесь рішення. Принцип демократії саме в тому й полягає, що рішення приймається більшістю, проте його виконують всі. Якщо вже є така принципова розбіжність, то народний депутат повинен скласти мандат і покинути лави цієї політичної сили. А якщо кожен так й надалі буде висувати свої все нові умови, то рішення можна буде приймати ще два-три місяці. І яке складається враження про здоровість політичної сили? Складається враження, що вона хвора. Проте в такому випадку, хто за неї голосуватиме на наступних парламентських виборах? Вона взагалі може не потрапити до парламенту», — зазначив Курпіль.
Нагадаємо, станом на сьогодні ще 7 народних депутатів від НУ — НС не підписали угоду про створення демократичної коаліції із БЮТом. Сьогодні із «непідписантами» має намір провести розмову почесний голова НСНУ, Президент України Віктор Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ