Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Нью Львів»: Садовий поділився планами на майбутнє

Вчора, 27 грудня, відбулася звітна зустріч міського голови Львова Андрія Садового з представниками громадськості міста. Мер прозвітував про виконану роботу, а також озвучив основні плани роботи на наступний рік. Зокрема, йшлося про нові архітектурні проекти, реставрацію архітектурних пам’яток, оновлення парків. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми провели декілька архітектурних конкурсів. Ми у Львові маємо бажання збудувати великий сучасний міський архів на вул. Науковій у районі вул. Кульпарківської. Це унікальний проект, до речі, перший поверх – буде повністю громадський простір. Також у нас планується великі будівництва. Зокрема, по вул. Стрийській на території колишнього заводу «Львівприлад» – великий офісний комплекс, де буде ІТ університет. Також у наступному році ми плануємо розпочати будівництво великого комплексу ІТ на вул. Чмоли. Там буде орієнтовно до 10 тисяч робочих місць. Там також мав би бути збудований центр науки, що дуже важливо для нашого міста. Ще один великий комплекс – на Підзамче – фабрика повидла. Також LemStation – модернізація наших депо на вул. Вітовського-Сахарова, де буде дуже багато нових стартапів, нових ідей. Крім того, великий сучасний комплекс ми плануємо збудувати на Сихові. Це є палац ігрових видів спорту: волейбол, баскетбол, гандбол. Чим він цікавий: покриття зверху надасть можливість дітям тренуватися, і гірськолижний спорт буде активний на Сихові. Я в це вірю. Закладені кошти в бюджеті на проектну частину і початок робіт, що ми плануємо з наступного року.

Звичайно, само собою важлива реконструкція храмів, які є в історичному ареалі міста Львова. Звичайно, що співпраця з GIZ – вікна, брами, фрески – ми це робили, і будемо робити.

Сьогодні площа Митна приємно виглядає, і фонтан, який там є. Дасть Бог, наступного року почнемо робити новий фонтан перед оперним театром. Це також буде рівна площина, вода буде йти знизу – дуже красивий проект.

Щодо парків. Ми активно розбудовуємо парк ім. Павла ІІ, інвестуємо туди дуже багато коштів. Це дуже велика територія – десятки гектарів. Звичайно, будемо продовжувати роботи і по всіх інших наших парках. Буде приділена особлива увага Стрийському парку. Він вже є окремою юридичною особою, і будемо інвестувати значні кошти, щоб цей парк вернув собі славу окраси міста Львова. І, звичайно, будемо висаджувати багато дерев», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ