Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нью-Йорк - Берлін – Львів: міст музичної неперевершеності

Ноах Бендікс-Балґлі (Noah Bendix-Balgley) всесвітньо відомий перший концертмейстр Берлінської філармонії та дириґент Симфонічного оркестру Теодор Кухар (Theodore Kuchar), виступлять з єдиним в Україні концертом в Львівському будинку органної та камерної музики за участю львівського оркестру Collegium Musicum.

Музична кар'єра Ноаха починається із чотирьох років в Ешвілі (штат Північна Кароліна, США). За професійну діяльності він, як соліст, виступав разом із Пітсбургзьким симфонічним оркестром, Оркестром філармонії у Франції, Національним оркестром у Бельгії, Оркестром Міланської філармонії у Італії та ін. У свій вільний час захоплюється грою та написанням клезмер музики.

Теодор Кухар протягом своєї професійної діяльності був дириґентом, засновником фестивалю камерної музики в Австралії, гостьовим дириґентом у ряді міст по усьому світу. Під керівництвом Теодора гастрольна та рекордингова діяльність Національного симфонічного оркестру України піднялась до незнаних висот, де він отримав заслужене визнання та нагороди. На сьогодні Теодор базується в Нью-Йорку, працює в оркестрі Рено, як дириґент, а творча діяльність не обмежується країною чи континентом.

Оркестр Collegium Musicum заснований у 2014 році Іваном Остаповичем (діючий директор Львівського органного залу) та поетом і літературознавцем Тарасом Демком. Вирізняє молодий колектив оркестру виконання мало знаної та рідко виконуваної музики.

У репертуарі концерту виконання творів:

Й.Гайдн - Симфонія №59

В.А.Моцарт - Концерт для скрипки з оркестром №5, Ля мажор

П.Чайковський - Мелодія (версія для скрипки та оркестру)

Ф.Мендельсон-Бартольді - Симфонія №9, До мажор для струнного оркестру

Більше інформації на сторінці Facebook: https://www.facebook.com/LvivOrgan/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ