Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Нива» - «Рочин»: переламали гру і здобули перемогу

Соснівський «Рочин» здобув восьму перемогу у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд. Команда Володимира Підкіпняка здобула перемогу у Теребовлі, мінімально обігравши місцеву «Ниву» з рахунком 1:0. Невдало зігравши у першому таймі, гості з Львівщини переламали гру у другій 45-хвилинці і здобули справедливу перемогу, після якої «Рочин» обійшов ОДЕК в турнірній таблиці.

Зі станом футбольного газону стадіону «Колос» в Теребовлі обом командам довелося боротися ще на передматчевій розминці. Значних коректив в гру, а особливо у першому таймі, вніс рясний дощ. Краще до мокрого газону пристосувалися господарі. Саме вони були активнішими за соснівчан у першому таймі і були значно ближчими до взяття воріт, аніж гості.

Якщо відверто, то головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк не став розкривати усі карти своєї команди на початку зустрічі, відклавши кілька козирів на другий тайм. І якщо відверто, така тактика від тренера гостей спрацювала, хоча перемога команді з Львівщини далася дуже і дуже непросто. Неодноразово у грі були моменти, коли гравці «Рочина» терпіли в обороні і інколи грали просто на відбій.

Зважаючи на травму основного центрального оборонця Віталія Ільїна у матчі з «Феніксом-Стефано» з Підмонастиря шанс себе проявити отримав Павло Іванишин. Останній хоч і діяв на незвичній для себе позиції, але найважливіше те, що проявив себе з хорошої сторони. Не тренується наразі в загальній групі лівий захисник Арсен Процищин, а  відтак на лівому фланзі оборони й надалі грає Роман Васюта.

Що цікаво, на заміні у Володимира Підкіпняка  у цьому поєдинку залишилися Андрій Дева, Юрій Яструб та Максим Болкіт. Як виявиться згодом, у другому таймі усі заміни від Володимира Підкіпняка спрацюють, оскільки усі вищезгадані футболісти зуміють підсилити гру «Рочина» в атаці і докладуть свої сили до того, що команда з Соснівки переламала гру у другому таймі і в підсумку перемогла.

Якщо в загальному, то перший тайм згадувати соснівчанам особливо не хочеться. Теребовлянська «Нива» краще пристосувалися  до мокрого газону і мала не один момент у першому  таймі для того, щоб пробити Анатолія Коваленка. Кіпер «Рочина» був більше, ніж капітаном своєї команди. Завдяки впевненій грі Анатолія Коваленка команди пішли відпочивати без голів. «Рочину» у першій половині гри не вдалося майже нічого – лише кілька перспективних атак, які так і не мали свого логічного завершення.

На значно сухіше поле у другому таймі уже вийшли інші гравці «Рочина». З кожною зіграною хвилиною підопічні Володимира Підкіпняка почали розуміти, що грати у свій футбол на такому полі не тільки можна, а й треба. З кожною зіграною хвилиною атаки «Рочина» ставали гострішими та небезпечнішими. Особливо це стало відчуватися тоді, коли на заміни у складі гостей вийшли Юрій Яструб,  Максим Болкіт та Андрій Дева. Найголовніше те, що гравцям «Рочина» вдавалося грати через фланги, а також через передачі низом. Натиск гостей на фоні  фізичної втоми команди Ігоря Яворського таки втілився у гол у середині другого тайму. Після подачі з кутового Андрій Кохман розрядив гармату з-за меж штрафного майданчика. Зреагувати на такий удар воротарю «Ниви» Віктору Ольховому було непросто, оскільки після удар нападника «Рочина» відбулася серія рикошетів.

При рахунку 1:0 на свою користь гравці «Рочина» швидко могли відправити суперника в нокаут. Супершанс забити втратив Болкіт. Максимові не вдалося влучити у ворота з хорошої позиції. Важливо те, що при атаках «Рочина» уже часто виникали вільні зони, однак не так часто гравці з Соснівки цим користалися.

Якщо відверто, то команда Володимира Підкіпняка, перекусивши гру у другому таймі, могла неодноразово забивати другий гол у ворота суперника і, схоже таки, знімати усі  питання про переможця матчу. Втім, невимушені помилки та низька реалізація створених моментів (особливо в компенсований арбітром час) не дозволили уникнути нервової кінцівці поєдинку. Знову біля  воріт «Рочина» були неприємні стандарти, «пожежі» і знову більше, ніж капітаном команди був Анатолій Коваленко. На думку більшості гравців команди, він став кращим гравцем матчу.

Здобувши непросту перемогу в Теребовлі, «Рочин» обійшов оржівський ОДЕК в турнірній таблиці. В активі «Рочина» 30 очок і підсумкове четверте місце.

У неділю, 28 травня, «Рочин» вдома в рамках 19 туру першості прийме аутсайдера чемпіонату «Чортків-Педуніверситет». Матч відбудеться у Соснівці на стадіоні «Шкільний».

Чемпіонат України серед аматорів. Група 1. 18 тур

Теребовля, стадіон «Колос», 800 глядачів

«Нива» (Теребовля) – «Рочин» (Соснівка) – 0:1 (0:0)

«Нива»: Ольховий, Ковалик, Макогон, В. Сороцький, І. Сороцький, Ю. Никеруй, Штанкевич (Куріцький, 56 (Гарібян, 73), Гаврилюк (Оконський, 88), Рябий (Бодак, 79), О. Никеруй, Боженко

«Рочин»: Коваленко, Домальчук, Іванишин, Портянко, Васюта, Богданов, Найдишак, Українець (Яструб, 58), Цюпка (Дева, 63), Кутний (Болкіт, 33), Кохман (Кончук, 88)

Гол: Кохман, 66

Попередження: І. Сороцький, 40, Ю. Никеруй, 74 - Кохман, 29, Найдишак, 89

Арбітр: Назар Дьорд (Ужгород)

Асистенти арбітра: Володимир Онищук (Житомир), Олександр Макарець (Житомир)

Четвертий арбітр: Ігор Садковський  (Тернопіль)

Спостерігач арбітражу: Юрій Козачук (Вінниця)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ