Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обама дозволив постачання зброї союзникам у Сирії

Президент США Барак Обама зняв формальні обмеження на постачання зброї і військового спорядження союзникам у боротьбі з тероризмом у Сирії. Розпорядження президента США щодо цього опубліковане на сайті Білого дому 8 грудня.

«Визначити, що операції, включно із наданням оборонних виробів і послуг для іноземних військ, нерегулярних сил, груп або окремих осіб, які беруть участь у наданні підтримки або сприянні військовим операціям США у боротьбі з тероризмом у Сирії, мають важливе значення для інтересів національної безпеки Сполучених Штатів», – ідеться в розпорядженні.

Обама вирішив «скасувати заборони», обумовлені попередніми рішеннями з цих питань, та делегував держсекретареві та міністру оборони США повноваження доповісти про це Конгресу США та профільним комітетам.

У документі немає конкретних вказівок на те, які саме військові постачання буде розблоковано.

Влада сирійського президента Башара Асада та Росія неодноразово відкидали заклики повстанців та Заходу щодо оголошення перемир’я в Алеппо і продовжували кампанію з відновлення повного контролю над цим містом.

За оцінками ООН, у контрольованій повстанцями східній частині Алеппо перебуває близько 8 тисяч бійців та близько 200 тисяч цивільних.

Громадянська війна в Сирії триває понад п’ять років. Крім урядових сил і представників поміркованої опозиції, в ній беруть участь бойовики угруповання «Ісламська держава» та інші радикальні ісламісти. Угруповання «Ісламська держава» нині контролює значні території в Сирії та сусідньому Іраку.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ