Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обама пообіцяв підтримку Бельгії

Президент США Барак Обама назвав терористичні вибухи в Бельгії зайвим приводом об'єднатися в боротьбі з тероризмом та пообіцяв надати Бельгії необхідну підтримку.

Про це він заявив у вівторок, перебуваючи з візитом на Кубі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо робити все необхідне, щоб підтримати наших друзів в Бельгії", – заявив президент США.

Він висловив солідарність з бельгійським народом та засудив обурливі напади на невинних людей. "Це ще одне нагадування про те, що світ має об'єднатися, ми повинні бути разом", - заявив глава Сполучених Штатів.

У Білому домі також повідомили, що президент поспілкувався у вівторок з прем'єр-міністром Бельгії, висловивши співчуття після атак у Брюсселі.

Крім того, попередню реакцію на серію терактів в бельгійській столиці висловили Державний департамент і Пентагон.

"Сполучені Штати стоять разом з народом Бельгії. Ми готові підтримувати розслідування (терактів. – Ред.) по мірі необхідності", - зазначив у Тwitter речник Державного департаменту США Джон Кірбі.

Міністр оборони США Ештон Картер також засудив напади на мирне населення в Бельгії, зауваживши, що Сполучені Штати "готові забезпечити необхідну підтримку своїх друзів та союзників в Європі".

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці у брюссельському міжнародному аеропорті «Завентем» було здійснено два вибухи. За попередніми даними, 11 людей загинули, 80 отримали важкі поранення, 31 з яких важкі.

Також у вівторок вибух пролунав на станції метро «Маелбек» у центрі бельгійської столиці. Загинуло 15 людей, 55 отримали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ