Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Обама заявив про початок підготовки експедиції на Марс

Президент США Барак Обама повідомив про співпрацю американського уряду з приватними компаніями щодо підкорення Марсу, яка передбачає підготовчі заходи впродовж наступних двох років та підкорення планети до 2030-х років. Про це американський лідер написав у статті для CNN.

"Ми поставили перед собою чітку мету, яка має життєво важливе значення для наступної глави історії Америки в космосі: відправка людей на Марс до 2030-х років і їх благополучне повернення на Землю", - написав Обама.

Він також зазначив, що більші амбіції передбачають відправку на Марс довготривалої експедиції.

"Підкорення Марсу вимагатиме продовження співпраці між урядом та приватними новаторами, і ми вже досягли успіхів на цьому шляху. Впродовж наступних двох років, приватні компанії вперше відправлять астронавтів на Міжнародну космічну станцію", - поділився планами американський президент.

Наступний крок, за його словами, повинен вийти за межі орбіти Землі. "Ми працюємо з нашими комерційними партнерами, щоб побудувати нові місця проживання, здатні захистити й транспортувати астронавтів в рамках довготривалих місій до глибокого космосу", - зауважив Обама.

За його словами, ці місії дадуть людству знання про те, як можна жити далеко від Землі - "те, що нам потрібно для тривалої подорожі на Марс".

Президент США повідомив, що над космічними ініціативами вже працює понад тисяча компаній.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ