Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обладнати автобуси кондиціонерами можливо тільки впровадження е-квитка, - перевізник

Чимало львів’ян цікавляться, чому в міських автобусах немає кондиціонерів, адже літня спека ускладнює користування транспортом. На підприємстві «Успіх БМ» розповіли, що сьогодні обладнати автобуси кондиціонерами немає можливості – не дозволяє значна вартість придбання і встановлення такої техніки. Крім того, за літній період кондиціонери не зможуть окупитися, адже кількість пасажирів у цей час суттєво зменшується.

Натомість обладнання кондиціонерами маршруток цілком можливе після впровадження електронного квитка.

«Із введенням в дію електронного квитка зміниться система обігу коштів за надання транспортних послуг. Водій не збиратиме гроші за проїзд, адже пасажири оплачуватимуть картками. Ці кошти надходитимуть на рахунок комунального підприємства, яке, відповідно, оплачуватиме нам нашу роботу. А це сприятиме тому, що перевізник, при прозорій системі впровадження е-квитка, матиме змогу інвестувати у транспортну галузь міста. Відповідно пасажири отримуватимуть послуги  вищої якості», – розповів Юрій Мельник, директор підприємства «Успіх БМ».

У теперішніх умовах у сфері міських перевезень вкладати кошти у транспорт дуже ризиковано, стверджує перевізник. Адже умови, в яких доводиться працювати приватним підприємствам, дуже нестабільні.  

«Договір, який міська влада укладає з перевізниками, вона може розірвати у будь-який час в односторонньому порядку, що нещодавно з нами й відбулося. Ми взяли кредити, придбали для Львова нові низькопідлогові автобуси, а місто раптом вирішило розірвати з «Успіх БМ» угоду, замість того, щоб дійти до компромісного рішення. Тому прогнозована політика стосовно міських перевезень сприяла б тому, що перевізники охочіше б розглядали питання купівлі нового транспорту підвищеного комфорту», – пояснив Юрій Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ