Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласна рада закликала владу Львова виконати "сміттєвий" Меморандум

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин скерував листа міському голові Львова Андрію Садовому щодо невідкладного виконання своїх зобов’язань відповідно до Меморандуму про вирішення сміттєвої проблеми в обласному центрі.

«Львівська обласна рада зобов’язалася протягом  двох років виділяти кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на покращення матеріально-технічної бази та рекультивацію полігонів, які прийматимуть відходи. Свої наміри обласна рада, як завжди, покроково, виконує», - йдеться у листі.

Як відомо, на вчорашній сесії облради  депутати розглянули питання «Про внесення змін до обласних програм та показників обласного бюджету», в межах якого  було проголосовано за пооб’єктний перелік заходів з охорони навколишнього природного середовища на загальну суму 106,7 млн грн.. З них майже 20 млн грн. передбачено на придбання спецтехніки та облаштування територій міст-учасників Меморандуму.  Фракція «Самопоміч» це рішення підтримала. (Результати голосування тут).

Водночас, як зауважив голова бюджетної комісії Олег Домчак,  ще одним рішенням «Про уточнення показників обласного бюджету Львівської області на 2017 рік» передбачалося додаткове збільшення екологічного фонду на 15 млн грн., які також планувалося спрямувати на заходи, прописані в Меморандумі. «Однак , на жаль, це рішення депутати «Самопомочі» не підтримали, хоча рішення загалом було ухвалено», - додав він. (З результатами голосування можна ознайомитися тут).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ