Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласні маршрутки виженуть на межу міста

Кінцеві зупинки автобусних маршрутів, що перевозять пасажирів в області, перенесуть на найближчі автостанції у межах Львова. Відтак у центральну частину міста, зокрема на Головний залізничний вокзал, заїжджатимуть лише маршрутки туристичних напрямків. Про це розповів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на зустрічі із перевізниками, котрі сьогодні, 15 липня, пікетували будівлю ОДА. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У розмові із керівником області, вони озвучили ряд питань, які стосувались маршрутів у Стрийському, Сколівському та Жидачівському напрямках, зокрема Львів АС-8-Гніздичів та Львів-Стрий-Дашава.

Разом з тим, дискусійним питанням стало визначення кінцевих зупинок у межах міста Львова.    

"На сьогоднішній момент концепція пасажирських перевезень має на меті, щоб на кожному напрямку була автостанція, яка би приймала обласні маршрути та розвантажила місто. Разом з тим, люди, які доїжджають до цієї автостанції, матимуть можливість комфортно дістатись як до центру, так і до Залізничного вокзалу і до інших автостанцій. Тому, для прикладу, зі Стрийського напрямку автобуси доїжджатимуть на Стрийський автовокзал, з Жовківського напрямку – на автостанцію "Північний" (АС-2) і так далі", - пояснив Олег Синютка.

Голова ОДА наголосив, що у центральну частину міста заїжджатимуть лише маршрути із туристичним сполученням. "Ми визначаємось там, де є туристичні потоки і напрацьовуємо чіткий підхід для тих маршрутів, які будуть цікавими у туристичному плані, такими як Моршин, Трускавець чи Східниця", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ