Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Облрада сподівається отримати грант Євросоюзу на будівництво музею побуту та культури етнічних українців Надсяння, Холмщини, Лемківщини та Підляшшя

На запрошення Маршалка Малопольського воєводства (Республіка Польща) делегація Львівщини взяла участь у Дев’ятому "Семінарі Майбутнього" на тему: "Німеччина - Польща - Україна. Сусідство - співтовариство - членство", який проходив 21 - 22 листопада у Кракові. Організаторами семінару виступили Малопольське воєводство (Польща) спільно з Вільною землею Тюрінгія (Німеччина).

Львівщину представляли депутати Львівської обласної ради - члени двох постійних комісій - з питань інвестиційної діяльності та транскордонного співробітництва, з питань культури, духовного відродження ЗМІ та туризму, керівники управлінь Львівської ОДА.

У рамках семінару учасники з Ерфурта (Тюрінгія, Німеччина,), Кракова та Львова обговорили питання про кордони Європи - кордони в Європі, про громадянське суспільство та побудова європейської свідомості, про спадщину та розвиток культурних столиць, про великі спортивні заходи - шанси і виклики, про агенції регіонального розвитку як інструмент міжнародної співпраці.

Зокрема з питання про спадщину та розвиток культурної столиці з доповіддю виступив депутат Львівської обласної ради, заступник голови постійної комісії ЛОР з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Ярослав Кравченко. Своїми думками про організацію масштабних заходів поділилися начальник офісу з питань Євро-2012 уряду м.Кракова Барбара Янік та начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода.

Під час семінару йшлося також про те, які спільні проекти можуть реалізовувати українська, польська і німецька сторони. Особливе зацікавлення в учасників семінару викликала розповідь депутата Львівської обласної ради, члена постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Олега Немчінова про проект будівництва музейного комплексу історії побуту та культури етнічних українців Надсяння, Холмщини, Лемківщини та Підляшшя у Винниках, на Львівщині. Було запропоновано варіант, щоб польська сторона підготувала експозицію в одному із залів. Таку ідею підтримали представники української діаспори в Польщі, тому що вони давно чекають на такий музей. А німецькі учасники, які представляли Вільну землю Тюрінгія, внесли пропозицію, щоб Львівська обласна рада підготувала і подала необхідний проект для отримання гранту Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ