Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

„Обличчя нової опери” отримало високу оцінку від маестро Лучано Паваротті

Всесвітньовідомий маестро Лучано Паваротті високо оцінив новий авторський проект відомого українського оперного співака, народного артиста України Володимира Гришка „Обличчя нової опери”, який Володимир Гришко презентуватиме сьогодні у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це Володимир Гришко повідомив сьогодні під час прес-конференції у Львові.
 „Обличчя нової опери” – це експеримент, поєднання класичної опери і новітнього шоу з його видовищністю та епатажністю. У репертуарі концерту-вистави – відомі оперні твори, виконані у сучасному оранжуванні. Виступ Володимира Гришка та його учнів – Віктора Мельника та Анни Данилюк – буде поєднаний з дійством за участю танцювального балету у супроводі лазерного шоу та інших спецефектів. Як зазначив народний артист України, „Обличчя нової опери” — це „маленький хлопчик з ангельським голосом”. „Ми хочемо продемонструвати яскравий експеримент, якого ще не було в Україні і навіть у Європі, щоб зацікавити більш широку аудиторію, зокрема молодь, оперою, ініціювати моду на оперні вистави, зокрема класичні. Гадаю, що проект може сприяти і моїй громадянській меті – об’єднати українську спільноту, досягти миру та спокою в державі”, — зазначив Володимир Гришко.
Вистава „Обличчя нової опери” стартує у Львові, але концертний тур пройде п’ятьма найбільшими містами України – Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк та Харків, фінальний концерт відбудеться у Києві 31 березня у Національному оперному театрі України.
У виставі, яку організатори порівнюють з мюзиклом, є сюжетна лінія: це вічна боротьба між класикою та естрадою, а у фіналі перемагає дружба. Концерт триватиме півтори години, декорації протягом шоу змінюватимуться декілька разів. Квитки на „Обличчя нової опери” коштуватимуть від 50 до 200 гривень.
Володимир Гришко народився 28 липня 1960 року у Києві. У 1982 році закінчив Київське державне музичне училище імені Глієра, а у 1985 році закінчив Київську державну музичну консерваторію імені Чайковського по класу „сольний спів”. Володимир Гришко – оперний та концертний співак, викладач, народний артист України з 1996 року, лауреат Державної премії імені Шевченка, 13 квітня 2005 року Володимир Гришко співав разом із маестро Паваротті у Києві на сцені палацу „Україна”. Тріумфальним для Гришка також був концерт з Монсерат Кабальє влітку 2004 року. З 7 березня 2006 року – радник Президента України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ